Ljetni strobing: detaljni vodič

Isticanje kontura lica poput sestara Kardashian neko je vrijeme bilo trend u šminkanju, ali s dolaskom ljeta, toplijim vremenom i dužim danima, vrijeme je za promjene navika nanošenja šminke. Strobing – isticanje svjetlosti kože lica – je laganiji, svježiji način skretanja pozornosti na istaknute točke i konture lica i savršen dodatak svježem ljetnom izgledu.

 

Dubai are you ready!?!? @makeupbymario & I are coming for a Master Class October 14th! Let the birthday celebrations begin!

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on


Dok isticanje kontura zahtijeva pravi arsenal proizvoda (kao i savršenu rasvjetu), strobing je lako postići s nekoliko poteza četkicom. Što je ključno? Dobar izbor proizvoda.

Masna koža zahtjeva kremasti highlighter ili onaj u prahu, dok tekući proizvodi odgovaraju suhoj koži. Prilikom nanošenja vodite računa o tome kako svjetlost prirodno pada na vaše lice – arkada, sredina nosa, rub gornje usne i jagodice – i nježnim dodirom nanesite malu količinu proizvoda prije izjednačavanja čistim prstima. Izbjegavajte nanošenje jednog proizvoda preko drugog jer vam tako koža može izgledati masno umjesto prirodno sjajne.

 

So much fun in Vegas at Hakkasan last night!

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on


Kako biste postigli prirodniji izgled, pripremite lice pomoću BB ili tonirane kreme, u idealnom slučaju neke koja sadrži svjetlucave čestice. Cilj je da se licu da prirodni sjaj, a ne da se prirodni sjaj kože prekrije puderom s velikom mogućnošću pokrivanja. Osim toga, ispod osnove možete koristiti tekući highlighter nanošenjem na ključne točke kao što su vrhovi jagodica, brada i sredina čela za suptilniji izgled, poput onog pri svjetlosti svijeće. Za svježi konačni izgled, za razliku od sjajnog, odlučite se za prozirne proizvode s gelastom ili tekućom teksturom (kao sjajilo za usne, samo manje gustoće) i nježno nanesite malu količinu proizvoda na kapak i vrh jagodice. Ipak vodite računa, idete li na odmor, da ovakav izgled nije preporučljiv za duge dane na plaži.

Pročitaj više i o: Vrući trend: strobing oka u 5 minuta

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se