Make-up pogreške: Plave oči

Ako imate sreću da ste rođene s očima plave boje, to je već dovoljno da vaš pogled bude prodorniji i privlačniji! No, ovaj adut nećete iskoristiti na najbolji mogući način ako ne znate osnovna pravila šminkanja za plavooke djevojke.

Iako svatko tko ima plave oči žudi za poigravanjem nijansama ove boje prilikom šminkanja, sigurno ste primijetile kako najpoznatije plavooke ljepotice uglavnom biraju šminku kojom dominiraju zemljani tonovi. Štoviše, prava je rijetkost vidjeti neku slavnu ljepoticu koja ima plave oči našminkanu plavom ili ultrapopularnim plavim ruževima! Zašto je to tako?

SJENILA ZA OČI I MASKARE: Plave su najstrože zabranjene!


Prema riječima svjetskih make-up stručnjaka, plavooke djevojke dijele se na tri tipa: (1) ledenoplave - kod kojih su primjetne srebrnkaste i svijetloplave nijanse u očima; (2) sivkastoplave - čije su oči plave s primjesama sivog i čak zelenog i (3) tamnoplave. Stručnjaci ističu da nijedan od ovih tipova ne može pogriješiti s narančastom bojom, a razlog je jednostavan.

Naime, na kotaču boja, najlaskavija boja za svaku nijansu nalazi se direktno nasuprot toj boji, što znači da je korištenje plave boje prilikom šminkanja jedna od najvećih grešaka koje plavooke djevojke mogu napraviti!

No, ako ipak ne možete odoljeti i želite nositi svijetloplavo sjenilo za oči, nipošto ga ne kombinirajte s maskarom plave boje (osim ako je toliko tamna da je na granici s crnom bojom). U tom slučaju je vaš najvjerniji saveznik crna maskara koja daje dodatni volumen. Samo takav proizvod istaknut će luk kapka i definirati trepavice na pravi način, dok će moćan kontrast plave i crne boje učiniti pogled prodornim i ublažiti moguću monotoniju i negativan efekt plavog sjenila u kombinaciji s plavim očima.

TUŠ ZA OČI: Crna boja nije ni jedino ni najbolje rješenje

Postoji mogućnost da, uz dozvolu make-up stručnjaka, upotrijebite plavu boju - riječ je o tušu za oči! Preporučuje se izbjegavati svjetlije, a odabrati tamnije nijanse plave kako biste postigle upečatljiv kontrast i iskoristile moć plave boje u ovim nijansama te naglasile prirodnu ljepotu svojih očiju umjesto da s njih skrećete pozornost nekom svjetlijom nijansom i učinite svoj look dosadnim.

Vodeći stručnjaci savjetuju da crtu povučete što bliže trepavicama. Počnite od vanjskog kuta oka i završite u dijelu iznad zjenice tj. vucite crtu tušem prema unutarnjem kutu oka.

RUŽ: Plavooke djevojke svijetle kose - zaboravite na svjetlije nijanse!


Kada je riječ o ruževima, imajte na umu da se plavookim djevojkama koje imaju svjetliju kosu (posebno plavu), ne preporučuju presvijetle boje ruževa. S druge strane, bez obzira na boju kose, ako imate plave oči ne možete pogriješiti s ruževima koraljnih nijansi, bez obzira na to jesu li crveni ili roza. Obvezno nabavite barem jedan ruž u bilo kojoj nijansi narančaste boje, a odlična ideja je da za neku dnevnu varijantu odaberete ruž u boji marelice.

Što se tiče noćnih izlazaka i nešto svečanijih prilika, najbolje tajno oružje djevojaka plavih očiju su ruževi i sjenila za oči u bakarnim i zlatnim tonovima.

RUMENILO:  Roza je zabranjena ako ne koketira s narančastom

Prilikom odabira rumenila jedine nijanse koje vas trebaju zanimati su one u nijansi marelice, naročito ako imate svjetliji ten. Izbjegavajte ružičaste varijante jer će one skrenuti pozornost s vaših očiju, a svako šminkanje djevojaka koje imaju plave oči izvanredna je prilika za isticanje prirodne ljepote pogleda.

Pročitajte više: Roza ili breskva: Odaberi svoju nijansu rumenila!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Color Sensational 910 Shocking Coral

  • Maybelline New York Color Sensational 914 Vibrant Mandarine

Povezane teme: sjenila za oči , oči , tuš za oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tajne profesionalnih vizažista: Šminka za okruglo lice

Kako bi ispratili trendove i vizualno suzili lice, često se moramo služiti makeup trikovima. Šminka za okruglo lice podrazumijeva nekoliko strateških ...