Make –up policija: kakve smo make-up trenutke zapazili na ulicama

Da se razumijemo, kao što cijenimo lijepo i diskretno našminkano lice, obožavamo i inventivna, hrabra make-up rješenja.  Dobra šminka doista ima veliku moć da te učini ljepšom, nježnijom, zavodljivijom… No ipak, svakodnevno srećemo i primjere pogrešnog šminkanja.

Provjeri radiš li možda i ti neke od najčešćih make-up pogrešaka koji se mogu vidjeti na našim ulicama!

Maskenbal

Važno je prvo razumjeti koja je funkcija pudera, bilo tekućeg bilo kompaktnog. Od pudera očekujemo da će naša koža lica izgleda čistije, zdravije, ujednačeno i blistavo. Postoje i oni puderi koji će učiniti da izgledamo nešto mlađe jer imaju i lifting efekt. Suština je ista:  želimo kožu u najboljem mogućem izdanju. Podrazumijeva se da ćemo birati nijansu najsličniju svojoj koži.

Puder za masnu kožu možda ne odgovara suhoj koži. Ukratko, od pudera očekujemo da bude nevidljiv, a da našu kožu učini što savršenijom.

Kako onda razumjeti „efekt maske” koji viđamo na ulicama u ove proljetne dane i djevojke koje kao da poručuju „Hej, pogledajte! Ja na licu imam tonu pudera!” I to prilično loše nanesenog i pogrešne nijanse.  Dakle, prvo procijeni kakvu kožu imaš, a onda saznaj koja vrsta pudera za lice ti je potrebna i odaberi odgovarajuću nijansu. Tako ćeš pronaći najbolji tekući puder koji odgovara baš tvojoj koži. Puderom tamnije nijanse od svog lica nećeš postići preplanuli izgled, ali uz par vještih trikova i dobar bronzer, hoćeš!

Primer za lice može pomoći u postizanju efekta zdrave i glatke kože lica.

Vrlo tamna olovka za usne? Hm…

Sjećate li onog trenda iz veselih devedesetih, tamne olovke kojom su iscrtani okviri usana? Da, ali to je bilo devedesetih! Što ovakvi make-up poduhvati i dalje rade na našim ulicama nije sasvim jasno. Možemo ih uvažiti kao koncept, punk ili rave šminku, ali ovo definitivno nije izbor za svaki dan/školu/fakultet/posao. I ni slučajno ovakve nemojte ići na razgovor za posao.

Dakle, pravilno iscrtane usne osnova su dobrog make-upa.

Pretjerano iscrtane obrve?

Jasno je da su raskošne obrve aktualne, ali tumačenje trendova često ima i svoje groteskne izvedbe. Kao što pune i guste obrve ne odgovaraju baš svakom licu, tako ni sve debelo iscrtane obrve nisu  ni lijepe ni trendi! Prije nego što se zaletiš na „uopće se ne vidi da nisu prirodne” tetoviranje obrva, nauči kako iscrtati obrve. Uz par trikova i dobar proizvod, rezultat će biti lijepo oblikovane, guste obrve koje izgledaju prirodno i odgovaraju tvom licu.

Pročitajte još o: Top 3 make-up pogreške

Za ovaj izgled preporučujemo

 • True Match L'Oreal Paris

  Naručite odmah
 • L'oreal Paris Infaillible Luminizing Primer

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction Scarlette Silhouette

  Naručite odmah
 • Loreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Perfect Red

 • L'oreal Paris Brow Artist Pomade

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, usne, oči , tekući puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči se našminkati kao profesionalni vizažist: izbjegni ove greške

Profesionalni vizažisti svakako imaju fenomenalno umijeće, ali osim talenta, oni imaju jednu prednost nad nama- znaju što ne treba raditi...