Make-up trikovi za lako nanošenje ruža

Ruž za usne predstavlja krunu cijelog make-upa. No, sigurni smo da si se i ti, kao i mnoge od nas, susrela s brojnim poteškoćama u pokušajima da pravilno naneseš ruž. Kada pogledaš fotografije modela na Instagramu ili beauty tutorijale, nanošenje ruža izgleda baš jednostavno, ali kada se sama upustiš u ovu avanturu, rijetko kada će se dogoditi da ti usne izgledaju onako kako si željela. Neujednačena boja, prelazak izvan okvira usana, crveni ruž na zubima, nejednaki rubovi, neravnine na usnama...  sve ovo je make-up pakao! Zato su tu make-up trikovi profesionalnih vizažista koji će ti barem malo olakšati nanošenje ruža.

Trik 1: Piling usana

Kada govorimo o pilingu, to se obično odnosi na lice ili tijelo, no i usne zaslužuju posebnu njegu. Kao i koža lica, tvoje usne reagiraju na promjene vremena, hladnoću i vjetar pa se zato ljušte. Kada naneseš ruž na usne koje nisu tretirane proizvodima za eksfolijaciju, one će biti pune neravnina, a može se dogoditi i da se počnu ljuštiti, osobito u kutovima. Zato nabavi proizvod za piling usana i redovito ih tretiraj. Primijetit ćeš koliko ti ruž bolje pristaje nakon ovog tretmana.

Make-up trikovi za lako nanošenje ruža

Trik 2: Primer za usne

Baš kao i kod pilinga, primeri su obično rezervirani za lice, no profesionalni vizažisti koriste primere i za usne. Osim što će osigurati postojanost ruža na tvojim usnama, primer će ih hidrirati pa će usne izgledati zdravije i punije, a i manje će se ljuštiti. Ako se pitaš vrijedi li imati primer za usne u kozmetičkoj torbici, reći ćemo ti samo ovo – svakom remek djelu potrebna je podloga pa tako i tvojim usnama.

Trik 3: Oblik ruža

Profesionalni vizažisti nikada ne nanose ruž izravno na usne, već za aplikaciju koriste kist. Ali ako ti, kao i većina nas, ne možeš svladati tehniku nanošenja ruža kistom, odaberi ruž koji je svojim oblikom pogodan za nanošenje. Dobar primjer ovakvog ruža je YSL The Slim, koji osim što se lako nanosi ima i toliko popularni završni mat efekt. Ako isprobaš ovaj ruž, vidjet ćeš da ga možeš nanijeti u samo jednom potezu, što će ti uštedjeti i vrijeme i živce. Uski, kvadratni vrh omogućava precizno nanošenje i podizanje kontura usana, a gusta tekstura i intenzivna boja savršeno će definirati usne i učiniti da izgledaju punije.

Make-up trikovi za lako nanošenje ruža

Trik 4: Nanošenje ruža u više slojeva

Popularni mat ruževi posebno su nezgodni za nanošenje jer se lako može dogoditi da boja bude neujednačena. Stoga nanesi ruž u nekoliko tankih slojeva kako bi na kraju dobila ujednačenu i čistu boju na cijelim usnama. Ako pokušaš pritisnuti ruž i iz prve naneseš deblji sloj ruža, lako ti se može dogoditi da pređeš liniju usana i izgledaš kao da si nanosila ruž bez zrcala, a to je posljednje što želiš.

Trik 5: Pravilno korištenje olovke za usne

Mnoge od nas kupe olovku za usne, a nisu baš sigurne što bi radile s njom. Dalje je scenarij otprilike ovakav: pokušaj da se olovka iz jednog poteza nanese na cijele usne u debelom sloju završava umrljanim usnama i efektom neuredne i razmazane šminke. Stoga je neophodno olovku nanositi poput profesionalnih vizažista – pod kutom od 45 stupnjeva, koristeći kratke i lake poteze. Nikada ne nanosi olovku grubim potezima – efekt će biti katastrofalan! Preporučujemo ti da uz YSL Slim ruž za usne isprobaš profinjene i ležerne nijanse olovke za usne DESSIN DES LÈVRES LIP STYLER, za još precizniji finiš i još veći volumen.

Make-up trikovi za lako nanošenje ruža

Pročitaj još: Make-up trikovi za bob frizuru

Za ovaj izgled preporučujemo

  • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  • YSL Dessin Des Lèvres Lip Styler

Povezane teme: šminka, usne, ruž, crveni ruž , usne , mat , YSL, olovka za usne

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

6 beauty trikova koji će te spasiti kad kasniš

Vjerojatno su ti poznata ona jutra kad se uspavaš i već kasniš, pa momentalno moraš izaći iz kuće? Ok, oblačenje ćemo maksimalno ubrzati, kavu ćemo po...