Make-up trikovi za zavodljiv pogled

Ultimativni pogled prave zavodnice postiže se godinama pa ipak i šminka ti u tome može puno pomoći. Naravno, naglasak je na očima, i zato će ti za ovaj make-up izazov biti potrebno malo strpljenja, par efikasnih proizvoda i nekoliko naših provjerenih savjeta. Želiš zavodljiv pogled? I dobit ćeš ga!

Zavodljiv pogled br.1: sjenčanje očiju je must

Sjeti se svih pravila koja primjenjuješ kod konturiranja i sjenčanja lica. E, sad ih pokušaj primijeniti na kapke. Dakle, tamnije za sužavanje i „uvlačenje”, svjetlije za isticanje i „otvaranje”. Jedan od naizgled nepotrebnih proizvoda je primer za oči. Samo naizgled, jer koža na kapcima je specifično tanka i nježna, zato bi svaki drugi primer bio pretežak. A dobra baza znači i lakše nanošenje i postojanije sjenilo za oči, a bez toga na zavodljiv pogled ne možeš računati. Uostalom, isprobaj primer za oči i procjeni. Sjenčanje očiju je sljedeći korak, a sjenilo za oči može biti u mat varijanti ili zavodljivom svjetlucavom sedefastom izdanju koje je ove sezone trend u šminkanju očiju. Prati prirodne pregibe i sjene, kombiniraj sjenila za oči svjetlijih i tamnijih nijansi, ali u kombatibilnim bojama i postići ćeš prirodno naglašen pogled prave zavodnice.

Make-up trikovi za zavodljiv pogled

Zavodljiv pogled br. 2: Tuš za oči, tvoj novi bff

Mačkasto našminkane oči nepogrešivo su zavodljive, a upravo je tuš za oči najbrži i najbolji  način za postizanje ovog izgleda. Nanijeti tuš prema obliku očiju je osnovni trik. Mačkaste oči tuš prirodno prati, ali šminka za spuštene kapke je nešto drugačija. Sjeti se da od polovice kapka nikako ne izvlačiš tuš prateći liniju oka, prema dolje. Od točke gdje se kapak počinje prirodno spuštati  trebaš izvući crtu ravno ili prema gore. Debljina crte tušem ovisit će o dobu dana za koje je šminka namijenjena, ali i tvoje vještine, ali osnovno je pravilo od debljeg početka ići prema tanjoj završnici. Kvalitetnim tušem lakše je rukovati, jer izvlačenje nije potrebno ponavljati pa odabirom kvalitetnijeg tuša pojednostavljuješ cijeli proces. Dakle, pravilno izvucite crtu kvalitetnim tušem i zavodljiv pogled je tu.

Make-up trikovi za zavodljiv pogled

Zavodljiv pogled br.3 : Trep-trep!

Imamo dva zavodnička make-up stila kada su u pitanju trepavice, a za oba ti je potrebna kvalitetna maskara. I to najbolje ona koja u sebi ujedinjuje efekte dužih trepavica i snažnijeg volumena.

Širom otvorene oči, čiji pogled je nemoguće izbjeći, sjaje samopouzdanjem. Provjeri samo jesu li tvoje oči dovoljno odmorne i bistre, kako bi taj zavodljiv pogled bio potpun. Maskaru nanesi od korijena u cik-cak pokretima i to tako što ćeš zatvoriti oko i našminkati usporedno i donje i gornje trepavice. Zatim otvori oko i dodano rasčešljaj trepavice. Nakon što se maskara prosuši, nanesi još jedan sloj na vrhove trepavica i gornjih i donjih.

Make-up trikovi za zavodljiv pogled

Podignute oči se uz pomoć maskare postižu tako što se maskara nanosi samo na gornje trepavice. Ovaj se stil u šminkanju trepavica odlično slaže s očima istaknutim tušem ili cat eye stilom šminkanja očiju. Dva do tri sloja maskare, trepavice prema van blago ukošene i voila!

Zavodljiv pogled br.4: Anđeosko lice prave zavodnice

Bijelo, srebrno ili zlatno svjetlucavo sjenilo za oči dat će tvojim očima nježno zavodljiv izgled. Primer za oči je i ovdje vrlo koristan preparat pa ga preporučujemo nanijeti prije sjenila za oči. Po pravilu, bijela i srebrnkaste sjenila idu uz svjetliju put, dok maslinastom tenu bolje leže zlatne i bakarne tople nijanse sjenila za oči. Naša je preporuka da za ovo izdanje zavodljivog pogleda odabereš samo jednu boju i naneseš je preko cijelog gornjeg kapka diskretno prelazeći i njegove rubove. Na donje kapke nanesi sjenilo izvlačeći ga prema vanjskim rubovima tako da se stopi s bojom na gornjim kapcima. Maskaru nanesi u stilu „Širom otvorene oči” iz prethodnog odlomka i dobila si taj svjetlucavi, anđeoski, zavodljivi pogled.

Make-up trikovi za zavodljiv pogled

Zavodljivi pogled No.5:  Vamp

Za ovaj vrlo aktualni stil šminkanja očiju potrebno je da sjenilo za oči bude u tamnijoj nijansi, i to u  jednoj ili najviše dvije boje. Sjenilo za oči nanosi se preko cijelog gornjeg kapka, u obilnom sloju, jasno definiranih rubova koje prate oblik kapka i na krajevima ga podiže u mačkasti oblik. Sedefaste nijanse sjenila za oči ovdje će dodatno naglasiti oči, pružajući izazovan wet look. Uz ovaj stil šminkanja, najbolje ide maskara nanesena tako da dodatno „podigne” oči iz Zavodljivog pogleda br.3 : dakle maskara u nekoliko slojeva samo na gornje trepavice. Ovako našminkane oči trebao bi pratiti nešto diskretniji ostatak šminke, osim ako je u pitanju zahtjevno večernje izdanje kada će vamp izgled u obliku zavodljivog pogleda i vatrenog ruža biti dobitna kombinacija.

Make-up trikovi za zavodljiv pogled

Pročitaj još: Kako izbjeći početničke greške u šminkanju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Armani Eyes To Kill Stellar

    Naručite odmah
  • Armani Eyes To Kill Quattro

    Naručite odmah
  • Armani Eyes To Kill Lacquered Eyeliner

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, maskara, tuš, konturiranje, sjenila za oči , usne , trend , tuš za oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Otkrivamo ti razliku između suhe i dehidrirane kože

Otkrivamo ti razliku između suhe i dehidrirane kože i dijelimo savjete za adekvatnu njegu kože nakon zime...