Makeup pogreške: Zelene oči

Smaragdne boje očiju nisu bez razloga tako specifične, obzirom na to da samo 2% od ukupne svjetske populacije ima privilegiju da se rodi s očima zelene boje. Zato su poznavanje trikova koji slijede, nešto što rado želimo podijeliti s tobom, kako bi na najbolji mogući način istakla zelene oči.

Pogreške kod odabira sjenila za zelene oči

Ono što trebaš izbjegavati tijekom nanošenja sjenila jesu hladne nijanse koje će tvom oku oduzeti onu posebnu draž, a pogotovo izbjegavaj nijanse plave boje. Zelena boja sjenila isto nije preporučljiva, jer neće imati nikakvog učinka.

Kako bi najbolje istakla zelen oči sjenilima, uvijek trebaš birati nijanse koje su u kontrasti s njima. To podrazumijeva sve nijanse ljubičaste, indigo plave, zlatne i bakrene nijanse, kao i sve druge toplije boje. Zahvaljujući ovim nijansama više će se vidjeti zlatne točkice u očima koje su karakteristične za zelen oči.

Savjet za #dazzling efekt

Poput ljubičaste, crvena boja također je obavezna za sve djevojke zelenih očiju koje žele dostići #dazzling efekt. Napravi eksperiment i vidjet ćeš i sama. Samo obrati pažnja da tijekom eksperimentiranja s ovim nijansama nemaš crvene kolutove oko očiju, kako ih ne bi još više istakla.
Dakle, korektor je obavezan!

Smokey tehnike šminkanja

Izbjegavaj klasični crni smokey eye, međutim ne i smokey eye u drugim nijansama. Mnogo bolji smokey eye efekt postići ćeš uporabom kontrastnih boja. Dakle, smokey eye tehnika šminkanja očiju zelene boje je i više nego poželjna, ali u ljubičastim nijansama za večernji makeup, a za dnevni makeuo u tamno smeđe i bež nijansama.

Pogreške s eyelinerom

Klasični crni eyeliner nije najbolji izbor za zelene oči, jer će ih učiniti zatvorenijim i skriti njihovu ljepotu. S toga obavezno koristi eyeliner tamno smeđe nijanse, zlatni eyeliner ili za još bolje isticanje ljubičasti eyeliner. Odlično ćeš istaći zelene oči i ako staviš malo bijelog eyeliner u kut oka, kako bi ti još više otvorio pogled, ali obrati pažnju da se stapa sa sjenilom koje si odabrala.

Pogreška s maskarom ne postoji?

Maskara je možda jedini makeup proizvod oko kog ne možeš pogriješiti, ali to ne znači da neke od maskara neće učiniti tvoj pogled zapaženijim. S toga ti preporučamo isprobati maskare u smeđoj i ljubičastoj boji.

Poreške s rumenilom

Izbjegavah previse tamno rumenilo, koje vuče nab ordo nijansu, pogotovo ako imaš crveni ruž za usne. Umjesto njega nanesi samo rumenilo u nijansi marelice ili ružičasto rumenilo.

Ove nijanse ruževa se ne uklapaju s zelenim očima

Izbjegavaj plavu i crnu nijansu ruža za usne. Ako želiš postignuti neki upadljiviji look, sasvim će ti biti dovoljan ruž koji je kontrastan tvojoj boji očiju – crveni, ružičasti ili ljubičasti. Ne zaboravi da nijansu ruža uklapaš s ostatkom makeup-a, a ne samo s tvojom bojom očiju.

Koje od ovih grešaka si ti najčešće pravila do sad? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Bambi look: pogled koji razoružava

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Colossal 100% Black

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Heroine

  Naručite odmah
 • L'oreal Paris Infaillible Caramels 111 A Little Chillie

  Naručite odmah
 • Urban Decay Lash Freak Mascara

  Naručite odmah
 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, sjenila za oči , crveni ruž , oči , usne , kopiraj look, nyx, Urban Decay, nyx, Maybelline New York, L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Brend NYX Professional Makeup predstavlja kolekciju dekorativne kozmetike nadahnutu filmom Avatar: Put Vode studija 20th Century Studios

Ovo je nova NYX Professional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...