Mali beauty trikovi kako sakriti bore

*S godinama koža postaje opuštenija, tanja te je samim time više sklona isušivanju i stvaranju bora. Uz mnoge čimbenike kao što su stres, pretjerano izlaganje suncu, pušenje i konzumiranje alkohola, koža brže stari i ima manju elastičnost. Također, genetsko nasljeđe ima znatnu ulogu u nastajanja bora. Srećom, postoje brojni trikovi i  savjeti koji će vam pomoći da se sakrijete ovih neželjenih "crtica" oko očiju i na ostatku lica.


Pomoći vam može masaža koji je poželjno raditi par puta dnevno, nježno i redovito kružnim pokretima prema sljepočnici. Bitno je da laganim pokretima zategnete kožu oko očiju jer se time spriječava nastanak bora. Postupak možete ponavljati i na okolnim područjima gdje su bore izražene.

Bore nećete sakriti teškim puderima. Hidratantna krema u boji puno je bolji i pametiniji izbor. CC kreme se preporučuju ženama u godini koji na što bolji način žele prikriti male nedostatke na svome licu. Osim toga, barem jednom tjedno tijelo istrljajte pilingom kojim će te ukloniti mrtve stanice i dopustiti koži da diše.

Prehrana je ključ svega. Osam časi vode na dan pravilo je koje će vam pomoći u borbi protiv bora kao i zdrava prehrana bogata voćem i povrćem. Osim prehrane, preporuča se najmanje sedam sati sna svake noći što vam neće pridonijeti samo spriječavanju bora, već cijelom fizičkom i psihičkom stanju. 

Povezane teme: lice, njega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Make-up in the City: Tehnike i trikovi – Dunja Jovanić

Điki i Dunja ti daju prijedlog za makeup uz pomoć koga ćeš zablistati  i ostaviti sve bez daha sa šminkom koja će ti cijelu noć, a ne samo par sati kr...