Mat šminka ili glossy šminka, pitanje je sad?

Glossy šminka jedno je vrijeme bila apsolutni trend. Prije samo jednog desetljeća svaka ženska torba imala je barem jedno sjajilo za usne. A onda je mat šminka zavladala make-up svijetom.  A sada?  Nose se i jedna i druga, a na koji način u kojim prilikama, glossy ili mat šminka – pokušat ćemo odgonetnuti zajedno.

Zašto volimo glossy?

Svjetlucavo, sjajno, iluminirajuće. Čestice koje prelamaju svjetlost, ističu ljepotu lica i privlače pozornost. Zavodljivi odsjaj vinila na usnama. Blistavi ten koji zrači. Sasvim je jasno zašto smo voljele i volimo glossy šminku.

Mat šminka ili glossy šminka, pitanje je sad?

Nekada je to bila  sedefasta paleta sjenila za oči, dok u suvremenoj izvedbi i uz pomoć modernih sjenila za oči, kapci mogu biti kao lakirani.  Nude glazura na usnama ili ona u jarko crvenoj boji - svaka zavodnica zna štos kako učiniti da usne izgledaju gotovo jestivo.

Kada glossy da, a kada možda ne?

Pitanje je ukusa, prilike i doba dana. Čini nam se da će glossy varijanta uvijek privući malo više pozornosti. Za pogled je atraktivnija svjetlost koju reflektira glossy šminka. Pa ako je to cilj, dileme nema.

Često ćete čuti profesionalce da glossy, sedefasta šminka bolje izgleda na mlađoj koži. Jednostavno, svjetlucave čestice bore čine naglašenijima i dubljima nego što jesu. To nije loše imati na umu prije nego se odlučiš za sedefasto sjenilo ili glossy puder za lice.

Mat šminka ili glossy šminka, pitanje je sad?

Da, glossy je definitivno prije večernja nego dnevna šminka, što ne znači da mat šminka nije za noć. Jesu, obje su za večernji izlazak, ali s glossy šminkom treba biti oprezan u dnevnim izdanjima. Preporučljivo je ograničiti se na jedan glossy moment: usne ili svjetlucavi strobing lica.

Intrigantni mat

Da, zaista! Posljednjih je sezona bila opća pomama za mat šminkom. Novotarija je, nudi brojne mogućnosti poigravanja i odlično izgleda. Od brojnih nude mat izvedbi do seksi efekta koji izazove, bordo matirani ruž  - mat šminka nas je lako osvojila.

Konturiranje se kao masovni trend pojavilo nekako usporedno s rastom popularnosti mat šminke. Mat puderi i mat bronzeri podigli su sjenčanje lica na sasvim novu razinu, a ten kao baršun preko noći je postao must.

Mat šminka ili glossy šminka, pitanje je sad?

Kada je mat šminka pravi izbor?

Masna koža?  Tebi su mat puderi za masnu kožu zauvijek najbolji prijatelji. Mat puder će vrlo vješto upiti višak masnoće s lica, koju će svjetlucavi puder samo dodatno naglasiti.

Isto vrijedi za ljetne mjesece.

Zrelija koža? Mat šminka je bolji izbor. Mat puderi, matirani bronzer, pa i rumenilo, preporuka su profesionalnih vizažista, dok ruž može biti i mat i glossy.

Mat šminka ili glossy šminka, pitanje je sad?

Klasičnoj odjeći više pristaje mat šminka. Kremasti ili matirani ruž nepogrešiv je u važnim prilikama, dok glossy može biti na rubu prikladnog. Pa i kada su poslovna šminka, a i dnevna šminka u pitanju, mat je uvijek prihvatljiviji.  Ne znači da je glossy nenosiv danju, već ga samo treba vješto (i umjereno) primijeniti.

Nadamo se da smo bar malo razjasnili dilemu mat ili glossy šminka?. Navijamo za obje, jer je svaka na svoj način lijepa, a dalje ovisi o tebi.

Pročitaj još: Make-up trikovi za svjež izgled lica

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Affinitone Foundation

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Age Rewind

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Master Chrome

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Countdown Palette

Povezane teme: šminka, mat , šljokice, zimski trendovi, zimski make-up

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Makeup i frizura u jednom tutorijalu

U najnovijoj Makeup In The City epizodi, naše djevojke i dragi Điki, otišli su korak dalje i pored makeup-a pokazuju nam i tajne pravljenja zanimljivi...