Menopauza i njega kože – Svjetski dan menopauze

Danas je Svjetski dan menopauze, jedini dan u godini kada se mediji i web portali okreću ovom problemu koji čeka svaku od nas kada uđemo u peto desetljeće života. Čak i ako ti menopauza ili perimenopauza djeluju desetljećima daleko, to su ipak razdoblja koja će neminovno doći. Osim problema menopauze o kojima se često priča, poput valunga i promjena raspoloženja, tu je i jedan problem koji se rjeđe spominje – na koji način menopauza utječe na kožu.

Hormoni su krivi za sve

Kako razina hormona opada tako dolazi do velikih promjena u organizmu, a ne zaboravimo, koža je najveći organ u ljudskom tijelu. Menopauza donosi neminovno sušenje, rastezanje i stanjivanje kože. No, pravilnom njegom ovi simptomi mogu biti skoro pa neprimjetni.

Menopauza i njega kože – Svjetski dan menopauze

Staračke pjege i ostala oštećenja od sunca

Duži boravak na suncu bez odgovarajuće zaštite za kožu doći će na naplatu u menopauzi u obliku staračkih pjega. Mogu se pojaviti na licu, rukama, vratu, šakama, ali i na grudima. Ako si još daleko od menopauze, imaj na umu da se zaštita od sunca isplati na duže staze. Stoga, krema sa zaštitnim faktorom treba biti nezaobilazna stavka u tvojoj dnevnoj rutini. Nanesi je svaki dan prije šminkanja, a možeš koristiti i pudere sa zaštitnim faktorom. Ako si već zakoračila u pedesete, osim zaštitnog faktora, možeš koristiti kreme koje će ove pojave ublažiti.

Menopauza i suha koža

Osim mrlja na koži, simptomi menopauze mogu biti i suha i rastegnuta koža. To se događa jer koža gubi sposobnost zadržavanja vode pa koža postaje vrlo suha. Ovaj problem je naročito vidljiv kada je vlažnost zraka niža. Ako već imaš suhu kožu, sigurno su ti poznati ovi simptomi – osjećaj zatezanja, peckanje i nelagoda.

Kako se boriti protiv suhe kože

Kako bi se riješila osjećaja suhe kože, moraš koristiti odgovarajuće proizvode. Njega kože jedna je od najvažnijih stvari u menopauzi. Prvo, izbjegavaj agresivne sapune i biraj nježna sredstva za čišćenje lica. Sigurno si i ti, kao većina nas koristila baby sapun u tinejdžerskim danima kako bi se riješila akni. No, već od sredine dvadesetih, počni koristiti posebne proizvode za čišćenje koji ne isušuju kožu. Hidrantne kreme definitivno su ključ očuvanja elastičnosti i hidriranja kože. Naročito pomažu one s hijaluronom ili glicerinom.

Menopauza i njega kože – Svjetski dan menopauze

Ne zaboravi uživati!

Menopauza, perimenopauza, valunzi, suha koža... Sve su to prirodne stvari koje se uz odgovarajuće proizvode mogu ublažiti, ali ono što je definitivno presudno je pozitivan i vedar duh. Dakle, ako si u menopauzi, ne zaboravi uživati u svakom danu s osmjehom na licu! I sretan ti Svjetski dan menopauze!

Prčitaj još: Bore oko očiju: zaustavi prerano starenje

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Neovadiol Nuit

  Naručite odmah
 • Vichy Neovadiol Compensating Complex for Dry Skin

  Naručite odmah
 • Vichy Neovadiol Compensating Complex for Normal Skin

  Naručite odmah
 • Vichy Neovadiol

  Naručite odmah
 • Vichy Neovadial Magistral

  Naručite odmah
 • Vichy Neovadiol Gf

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , Vichy, njega lica

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi za čišćenje lica koje ćeš voljeti

Dakle, nema više čekanja! Pravo je vrijeme za odabrati odgovarajući proizvod za čišćenje svog tipa kože i naručiti ga online....