Mitovi o ljepoti u koje i dalje vjerujemo: prvi dio

U šminkanju, kao i u životu, moraš sama donositi svoje odluke. Međutim to je puno teže kad nam se pored istinitih makeup savjeta nameću i oni koji su ustaljeni a nisu točni. Oni se često prenose s koljena na koljeno, možeš ih vidjeti u mnogim časopisima, na blogovima i drugim stranicama. Takvi mitovi o ljepoti su mnogobrojni, a mi ti ih razotkrivamo i obajašnjavamo zašto bi ih trebala zaboraviti istog momenta.

1. Hidratantna krema može zamijeniti primer za lice

Mnogima je teško prihvatiti primer - noviji make up proizvod, koji je obavezna stavka svakog vizažiste. Zato se i proširila priča kako je hidratantna krema odlična zamijena za primer. Međutim to nikako nije točno! Iako i jedan i drugi proizvod hidratiziraju kožu, samo primer ima formulu zbog koje će ti šminka biti duže na licu, dok će krema samo hidratizirati tvoju kožu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

2. Korektor uvijek mora biti svjetliji od boje tvog tena

Ova tvrdnja također nije točna! Postoji veliki broj korektora u različitim bojama, čija namjena se razlikuje. Stoga, ako je tvoj cilj prekrivanje bubuljica, biraj nijansu korektora koja je ista kao boja tvog tena ili onaj u zelenoj boji, koji je baš za to. Ako poslušaš lošiji savjet - da je samo bitno da bude svjetliji, onda ćeš postići suprotan efekt i samo ćeš još više naglasiti bubuljice, a koža će ti izgledati kao da imaš mrlje. Isto tako, korektori u boji lavande puno bolje će prekriti žućkaste krugove oko očiju, nego obični svjetliji korektori, dok su korektori u žutoj boji namijenjeni tamnim krugovima oko očiju.

 

 

3. Tekući puder se nanosi samo pomoću kista 

Sa porastom broja beauty stranica i blogerica, proširilo se i mišljenje kako je jedini ispravni način za nanošenje tekućeg pudera pomoću kista za šminkanje. Ovo također nije točno, jer se ne odnosi na sve pudere. Popularni dugotrajni puderi koji spadaju u grupu full coverage pudera najbolje se nanose isključivo prstima. I to zato što će toplota tvojih prstiju pomoći puderu da se lakše i bolje stopi s tvojom kožom, zahvaljujući njegovoj specifičnoj strukturi.

 

4. Puder treba birati ovisno o nijansi lica

Ako i ti kao većina djevojaka biraš puder u odnosu na boju lica, onda će te možda iznenaditi kako je ovo također još samo jedan mit o ljepoti. Pogrešno je birati puder u odnosu na nijansu lica! Naše lice je uvijek najviše izloženo suncu, te je samim tim obično i dosta tamnije u odnosu na ostatak našeg tijela. Najbolje je da vršiš odabir pudera u odnosu na boju svog vrata, grudi ili ramena.​​

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

5. Crveni ruž nije baš za svakoga

Koliko si samo puta čula kako crveni ruž ne pristaje baš svakome i da se naročito ne preporučuje djevojkama s crvenom kosom i djevojkama koje imaju tanke usne. Međutim, to su također samo neistine koje su se proširile u nevjerojatnim razmjerama.

Prva tvrdnja nema apsolutno nikakve osnove, baš zato što postoji čak preko 200 nijansi crvene boje. Apsolutno svakome može pristajati crvena boja ruža, samo je bitno odabrati pravu nijansu crvene.

Izjava da crvenokose djevojke ne trebaju nositi crveni ruž je potpuno neosnovana. Zašto ne bi mogle!? Njima samo preporučujemo da odaberu neku od narančastih nijansi ili boje marelice i izgledat će sjajno.

Tanke usne nisu nikakva prepreka za crveni ruž. Baš naprotiv, njih je pomoću odgovarajuće olovke za usne puno lakše vizualno povećati i na njima će podjednako dobro izgledati bilo koja crvena nijansa. Naročito ako su u pitanju neke svjetlucave teksture, a ne mat formule.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Mitovi su oduvijek bili dio kulture, pa tako i ne čudi što ih ima i u makeup svijetu. Kaži nam u komentarima za koji mit o ljepoti si ti još čula pa da i druge poštediš pogrešnih savjeta ;)

Pročitaj još: Ruž za usne kroz povijest

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Age Rewind

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay 24 H

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup HD Studio Photogenic Foundation

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Color Riche Matte Red Perfecto

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear True Beige

  Naručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Podloga Luminizing

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, usne, ruž, crveni ruž , tekući puder , puder , usne , primer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sve što trebaš znati o kiselinama i njihovim blagodatima vezano za njegu tvoje kože

Sigurno si primijetila da sve češće u skincare proizvodima uočavaš neku vrstu kiseline, svaka ima svoje benefite i zato je vrijeme da čuješ nešto o on...