Najbolji make-up trikovi za suhu kožu

Suha koža lica uzrokuje brojne probleme i zasigurno utječe na naše samopouzdanje. Tijekom hladnih dana situacija se pogoršava jer niske temperature dodatno isušuju suhu i osjetljivu kožu što utječe i na izgled šminke. Što možeš učiniti kako bi izgledala savršeno unatoč suhoj koži? Na ovo pitanje imamo nekoliko odgovora:

Dubinsko čišćenje je najvažnije

Čišćenje lica je obvezno svake večeri prije odlaska na spavanje i ujutro nakon buđenja. Uz to je nanošenje hidratantne kreme nešto što ne smiješ izostaviti, a piling kože je poželjno napraviti jednom tjedno. Hidratantna krema jedno je od najmoćnijih oružja u borbi sa suhom kožom lica i ujedno najveći saveznik tvoje šminke tijekom zime. Ona hrani kožu i vraća joj elastičnost, smanjujući tako mogućnost pojave bora. Biraj kremu prema tipu kože koji imaš i uvijek pažljivo provjeri popis sastojaka na pakiranju.

Njeguj svoju kožu

Sljedeći korak prema savršenoj koži je nanošenje tekućeg pudera. Prilikom odabira pudera važno je odabrati proizvod koji ne samo da prekriva nedostatke na koži već se i brine o njoj. Pitaš se što mislimo pod tim? Veliki broj proizvoda ovog tipa dodatno isušuje kožu, naročito oni s mat formulom. Kako je tekući puder dio šminke koji najduže stoji na koži tijekom dana, ne želiš dodatno otežavati svojoj koži nanošenjem proizvoda koji je isušuje. Stoga biraj tekući puder na bazi ulja koja će štititi tvoju kožu i osigurati joj potrebnu količinu vlage tijekom cijelog dana.

Lagani kompaktni puder

Bez obzira što ti ovo većina prodavačica neće priznati, suha koža baš i „ne voli” kompaktne pudere. Stoga uvijek biraj laganije formule koje ćeš na lice nanositi širokim kistom. Trudi se ne pretjerivati s količinom kompaktnog pudera jer vrlo lako možeš čak i nevidljive nedostatke na licu učiniti upadljivima na prvi pogled.

Usne su važan detalj

Suhe i ispucale usne često su vjeran pratitelj suhe kože lica. Osim neugodnog osjećaja, suhe usne su detalj koji kvari cjelokupan izgled. Stoga je potrebno brinuti o njima i njegovati ih na pravi način. Neka ti upotreba balzama za usne postane rutina, čak i kada dan provodiš kod kuće. Izbjegavaj mat ruževe jer njihova formula dodatno isušuje usne. Biraj ruževe koji hidriraju usne, a jednom tjedno obvezno napravi piling kako bi uklonila sve mrtve stanice s površine.

Pročitajte više o: Pripremite kožu za nanošenje šminke

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris True Match

  • L'Oreal Paris True Compact Powder

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Lip Paints Gone With The Nude

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koji ne bi smjeli doživjeti come back

Ono što nas je do jučer činilo seksi i privlačnim, već sutra može postati demode i estetski neprihvatljivo...