Najčešće pogreške s korektorom

Kad dođe trenutak pogledati se u ogledalo, a niste zadovoljne svojim izgledom bez obzira na trud i vrijeme uloženo u šminkanje, to je uglavnom pokazatelj da korektor niste nanijele kako treba. Također, koristile li skupocjeni proizvod ili ne - cijena nema nikakvog utjecaja na vještinu nanošenja korektora. Tehnika je #must.
 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Prije svega, najsigurnije je utapkati korektor prstom.

Pogreška broj jedan je razmazivanje i samim tim i „pomicanje“ korektora s mjesta gdje se treba nanijeti. Osim tapkanja, bilo koji drugi način nanošenja ostavlja vidljive tragove koje je kasnije izuzetno teško ispraviti. Korektor je tu da prikrije sve nepravilnosti te ga iz tog razloga tako i koristite. Imajte u vidu i redoslijed nanošenja šminke na lice.

Birajte ton koji savršeno odgovara vašem prirodnom, kako biste izbjegle upadljivi kontrast.

Pronađite korektor koji vam najviše pristaje, ovisno o tipu kože. Guste, suhe i mat korektore koji uglavnom dolaze u sticku koristite kad vam „iskoči“ neki iznenadni prištić te kako biste prekrile akne.  Kad stavite takav korektor, potrebno je nježno ga prekriti puderom kako biste fiksirali šminku. S druge strane, ako se borite s više nepravilnosti na koži, korektore u sticku zamijenite onima u posudici koji su mahom go-to opcija svim profesionalnim šminkerima. Više tekući, u stanju su prekriti čak i tetovaže. Osim prstima, ovakvi korektori mogu se lako (ali i pravilno) nanijeti četkicama.

Lagani tekući korektori vaš su saveznik protiv podočnjaka.

Pobrinite se za to da korektor ostane tamo gdje vam je potreban tako što ćete ga utapkavati na željeno mjesto iznova i iznova dok se šminkate. Može se nanositi u više slojeva te se zbog toga ne morate brinuti. Pjegice, liniju usana i ostale sitnice prekrijte korektorom u olovci. Precizna je, a opet nježna, ne zahtijeva daljnje korekcije... savršeno! Sve dame koje su i ovakve korektore utapkavale ili razmazivale – vrijeme je da ispravite ovu pogrešku upravo sada!

Igra boja

Color-correcting najviša je razina nanošenja korektora. Postoje tri boje: ljubičasta, zelena i žuta, a sve što treba znati je kad ćete koji koristiti. Ljubičasti korektor će vam pomoći kad se suočite s mrljama od sunčanja ili pjegicama. Zeleni sve neutralizira, od akni do crvenila, a žuti će sakriti tamne kolute ispod očiju kao od šale!

Dodatni savjet: Zapamtite da color-correcting korektore možete nanositi samo prije pudera.

Pročitajte više o: 10 zapovjedi korektora

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Instant Age Rewind

    Naručite odmah

Povezane teme: korektor

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make-up in the City: Novogodišnji makeup - Dunja Jovanić i Lana Jurčević

Za koji god look od ovih se odlučiš, nećeš pogrešiti. Pored prijedloga za šminkanje, oni nam otkrivaju i neke nove trikove koje ćeš vrlo lako uvježbat...