Najčešće pogreške sa sjenilima za oči

Ništa ne donosi tako puno problema kao nanošenje sjenila za oči - vrlo je lako pretjerati i napraviti pogrešku zbog koje će cijeli look propasti. Zato mnoge djevojke odustaju od sjenila i koriste samo tuševe za oči.

To je prava šteta jer ako se nanose pravilno, sjenila za oči mogu biti pokretač nevjerojatne transformacije - definiraju liniju oka, pružaju svjež izgled, pojačavaju efekt koji ima vaša prirodna boja očiju.

Ali pri nanošenju sjenila morate obratiti pozornost na sljedeće:

1. Ne blendate dovoljno

 

 


Blendanje je najvažniji dio šminkanja kad je nanošenje sjenila u pitanju. Često je blendanje ono što čini razliku između amaterskog i profesionalnog šminkanja, jer su bez blendanja linije preoštre i make-up izgleda prenapadno.

2. Nanosite previše sjenila

 

 


Ovaj proizvod definitivno spada u one s kojima pretjerujemo, zar ne? To posebno vrijedi u slučaju smokey eyes tehnike. Nekad je manje više, pa vodite računa o tome da izblendate sjenila, ali bez puno slojeva.

3. Vaša taktika je zastarjela

Postoji puno načina da imate zavodljiv i seksepilan pogled, a da ne morate uvijek biti isto našminkane. Čak iako je make-up tehnika koju ste odabrale stara i vrlo zastupljena, možete promijeniti raspored svijetlih i tamnih tonova ili dodati neku boju koju prije niste koristile i dobit ćete svjež i savršen izgled.

4. Preteška je ispod očiju

 

 


Prije nekoliko godina vizažisti su savjetovali da nikad ne nanosimo sjenilo ispod očiju - ovaj proizvod bio je rezerviran za gornje kapke. To se promijenilo, a jedan od najvećih trendova je nanošenje sjenila na obje strane oka.

Međutim, ako pretjerate sa sjenilom ispod očiju, dobit ćete umoran izgled i oči će vam izgledati sitnije.

5. Preteška je iznad gornjeg kapka

 

 


Iako je neizblendana linija na vrhu kapka odavno postala prošlost, trebate ju naglasiti jer pruža dramatičan izgled. Ipak, obratite pozornost na količinu sjenila,  jer ćete s previše izgledati pomalo agresivno.

6. Pretjerujete sa sjenilom u unutarnjem kutu oka

Sve popularnija tehnika je nanošenje vrlo malo sjenila blizu korijena nosa, ali pazite da to ne bude previše blizu jer ćete tako izgledati previše našminkano i neuredno. 

Također, ovdje možete nanijeti kako tamno sjenilo tako i neku svjetlucavu varijantu, ali u tom slučaju pažljivo kombinirajte s ostalim bojama jer ako ne budete oprezne efekt može biti - prenaglašen make-up look.

7. Boja sjenila i vaših očiju je ista

 

 


Imate plave oči i nanosite plavo sjenilo bez previše razmišljanja. Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka.

Sve više stručnjaka smatra da je to loš izbor jer tako ljudi više obraćaju pozornost na šminku nego na prirodnu ljepotu vaših očiju, a to je suprotno od onoga što želite. Ipak djevojke sa smeđim očima mogu nositi sve!

8. Nanosite previše boja

Trebate biti kreativne ali morate biti i oprezne, kako ne biste postigle prešaren izgled. To naravno ne znači da trebate odabrati monoton izgled, nego se odlučite za dva do tri sjenila.

9. Sjenila se ne slažu s ostatkom šminke

Ako je sjenilo za oči prejako i birate intenzivne boje, budite umjerenije s ružem i rumenilom, a ako ste se odlučile za manje efektno sjenilo, slobodno budite kreativne.

Pročitaj više o: Sjenila za tvoj oblik očiju​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Palette - Nude

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Palette - The Blush Nudes

    Naručite odmah
  • Maybelline New York 24 Karat - Nudes

Povezane teme: šminka, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, oči , trend , stil , moda , tuš za oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Budući makeup trend: Neusklađena sjenila za oči

Buntovnički, mladenački i kreativni duh izražava se i odabirom specifičnog asesoara, mijenjanjem frizura i boje kose, ali i pomoću makeup-a...