Nanošenje pudera: naučite osnove

Trudite se razlikovati BB kreme od pudera s velikom sposobnošću pokrivanja? Niste sigurni biste li izabrali Beauty Blender ili običnu četkicu? Ne brinite, bit ćete pokriveni – doslovno.  

Izbor podloge

Kada se radi o izboru pudera, može biti teško odlučiti gdje početi. Važno je voditi računa o tipu kože: normalnoj do suhoj koži više odgovara tekući puder na vodenoj bazi, dok je masnoj koži potreban kameni puder ili puder s mat učinkom. Za one koji traže vrlo laganu podlogu, dobro rešenje su BB kreme (balzam za uljepšavanje/prikrivanje nedostataka) ili tonirane kreme. Ako tražite bolje prekrivanje ili želite tretirati problematična mjesta, puderi u stiku nude gustu, kremastu teksturu koja pomaže u prikrivanju ožiljaka ili pigmentacija.

Pročitaj još i: Jednostavno konturiranje by @ThePileOfStyle

Alati za nanošenje

Kako prelazimo na nanošenje, trebate znati da ćete možda morati prilagoditi tehniku ovisno o proizvodu koji ste izabrali. BB i CC (kreme za korekciju boje) kreme dobro izgledaju kada se nanesu (čistim) vrhovima prstiju, iako možete koristiti Beauty Blender za ujednačavanje oštrih rubova oko linije rasta kose ili vilice. Isto važi i za tekuće pudere ili pudere na bazi silikona, dok njihova gušća tekstura omogućava korištenje četkica.  Za pudere u prahu spužvica ili jastučić sličan onima koje možete naći u CC puderima s jastučićem, pomažu u ravnomjernom nanošenju i kontroli sjaja. Kada su u pitanju četkice za nanošenje pudera, birajte one s ravnim (ne zaobljenim) vrhom: ako vam više odgovara spužvica, izbjegavajte modele od sintetike koji su gumeni na dodir, jer stvaraju otpor prilikom povlačenja po koži.

Pročitaj još i: 6 nepogrešivih trikova za prepoznavanje PRAVOG tekućeg pudera!

Vrhunsko ujednačavanje

Ključna tehnika koju biste trebali imati u vidu je: ujednačavanje, ujednačavanje, ujednačavanje! Počnite s nanošenjem malih točkica proizvoda na središnji dio lica i ujednačavajte prema rubovima kako biste izbjegli reljefne tragove i razmazujte boju prema liniji rasta kose. S posebnom pažnjom nanosite proizvod na T-zonu, jer sunčeva svjetlost ističe taj dio lica, kao i vilicu, i pokušajte utrljati puder nanesen u tankim slojevima što nježnije kako biste izbjegli izgled maske. Četke su nešto problematičnije kada želite postići glatki završni izgled, ali kada se koriste kao osnova kada pokušavate postići potpunu pokrivenost, mogu pomoći na mjestima koja su teško pristupačna poput rubova oko nosa i očiju.

Pročitaj još i: 5 jako dobrih savjeta za savršeno konturirano lice!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • True Match The Powder L'Oreal Paris

  • BB Dream Fresh

  • Affinitone Foundation by Maybelline New York

Povezane teme: šminka, njega , BB krema , tekući puder , puder , mat

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Posljednjih godina se pojavio sve veći broj postupaka za oblikovanje, isticanje i bojenje obrva, a mi ti objašnjavamo zašto je najnovija hit procedura...