Napravi svoju koktel maskaru

Jedna za dužinu, druga za volumen, pa za podizanje, uvijanje, još i vodootporna, s lepezastim ili efektom perja…Vječno je pitanje koja je najbolja maskara? Izbor one prave se od lakog šopinga može pretvoriti u vrlo  zamornu radnju.

Da, uvijek možeš uzeti i provjerenu, ali možda je među novima neka koja će ti za šminkanje očiju još bolje odgovarati? A i ne želiš uvijek isti rezultat…

Imamo zanimljiv prijedlog:: Zašto ne bi iskombinirala maskare?

Recimo, tvoja omiljena maskara u paru s novom koja obećava pojačanje trepavicama baš tamo gdje ti je potrebno i kad ti je potrebno?

Možeš imati sve


Dobra maskara koja samo naglašava prirodan izgled trepavica odličan je izbor za svaki dan i još bolja baza za igranje. Za večernji izgled, svoju omiljenu,osnovnu maskaru samo „pojačaj” nekom koja obećava bogat volumen. Ako imaš rijetke trepavice, ovo će biti dobitna kombinacija.

Ako imaš prirodno guste trepavice, blago tebi! Potrebna ti je maskara koja će ih lijepo složiti i rasčešljati, što će ti omogućiti maskare s krutom četkicom. Za atraktivniji pogled, nanesi i maskaru koja će tvoje guste trepavice još malo i produžiti. Dodatni savjet – maskaru za produžavanje nanesi samo na vrhove trepavica!

Odlično se kombiniraju i maskara za podizanje trepavica s onom koja će ih dodatno produžiti, tim redoslijedom. Bit ćeš zadovoljna kako kombinacija ove dvije maskare dodatno otvara tvoje oči.

Sloj po sloj


Tajna u  pravom  kombiniranju maskara je u čekanju/nečekanju da se slojevi osuše. Koja će varijanta bolje funkcionirati kod tebe, najbolje da isprobaš sama. Ovisi i o maskari i o tvojim trepavicama. U prvoj varijanti pričekaj da se prvi sloj potpuno osuši prije nego naneseš sloj druge maskare. U drugoj varijanti, probaj ih nanijeti jednu za drugom, bez čekanja.

Spremna na sve situacije

Danas ti je potrebna postojanija maskara, a tvoja omiljena nema svoje vodootporno izdanje? Nakon što naneseš svoju maskaru, za finalni sloj upotrijebi bilo koju vodootpornu maskaru. Tanki sloj zadržat će efekt koji ima tvoja maskara, a i fiksirat će je i učiniti trajnijom. A kako skinuti vodootpornu maskaru? Sjajna stvar u ovoj kombinaciji je i to što ćeš maskaru skinuti neusporedivo lakše nego kad na trepavicama imaš samo vodootpornu, pogotovo ako koristiš preparate koji u sastavu imaju i hranljiva ulja, poput micelarne otopine.

Igra bojama

 


Ovoga se sigurno nisi ranije sjetila: pomiješaj maskare u boji!  Za početak isprobaj kombinaciju crne i smeđe maskare. Postići ćeš suptilniji, mekši izgled trepavica, koji može biti odlično rješenje za dnevni make-up ili nježnija lica. A onda crvena maskara, plava, zelena…Igre bez granica!

Hm, možda smo dobili odgovor na vječno pitanje – koja je najbolja maskara? Nije jedna! Uvijek su to barem dvije u kombinaciji.

Pročitajte još o: Drsko crne trepavice

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Loreal Paris Paradise Extatic

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Miss Baby Roll Waterproof

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Volum´ Express The Colossal Big Shot

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Našminkaj se s Teom

U najnovijoj Makeup In The City epizodi, ugostila nas je u svom domu, draga Tea Dujmić, koja je otkrila trikove za kreiranje njenog svakodnevnog look-...