Napredni tečaj konturiranja

Počnite s toniranom kremom

 

 


Odaberite BB kremu tri do četiri nijanse tamniju od vašeg tena. Tonirane kreme su praktičnije jer se lakše nanose, ali za ovaj korak svakako možete koristiti i tekući puder. Nanesite kremu ili puder na kist, a zatim izvucite liniju ispod jagodica ka ušima i blago ju izblendajte. Tako će vaše lice izgledati tanje. 

Osjenčajte čelo

Umočite kist u puder ili BB kremu, a zatim osjenčajte dio od kraja obrva do sredine čela. Ponovite postupak s obje strane. 

Fokusirajte se na liniju brade

Kako biste definirale vrh brade, kistom izvucite liniju od jednog kraja brade ka drugom. Zatim nanesite odabrani proizvod na vrat, kako razlika između lica i vrata ne bi bila vidljiva. 

Istanjite nos

 

 


Ako želite vizualno smanjiti nos, puder nanesite od unutarnje strane jednog oka, pa sve do unutarnje strane drugog oka. Ove linije moraju biti tanje od onih koje ste prethodno nanijele na ostatak lica. 

Prijeđite na svjetliju nijansu

Sada odaberite svjetliju nijansu tonirane kreme ili pudera, odnosno nijansu koja odgovara boji vašeg tena. Čistim kistom nanesite odabrani proizvod na dijelove lica na koje prethodno niste nanijele tamniji puder. Pažljivo izblendajte svjetlije i tamnije nijanse, kako razlika između ova dva proizvoda ne bi bila vidljiva. 

Dodajte highlighter

 

 


Za svjetlucavi izgled nanesite highlighter u stiku ispod linije obrva, po sredini nosa, uz jagodične kosti, kao i uz vanjske linije usana.  

Fiksirajte šminku puderom u prahu

Nanesite puder u prahu na sve dijelove lica osim na jagodične kosti, koje trebaju ostati svježe i svjetlucave. 

Bronzer

Pomoću svjetlucavog bronzera, dobit ćete efekt dodatnog sjaja. Odaberite bronzer u prahu, za nijansu tamniji od vašeg tena, a zatim ga lagano nanesite na jagodice.

Rumenilo

 

 


Konturiranje daje licu oštar izgled, a kako biste ga ublažile, na vaše obraze nanesite rumenilo. Kad je u pitanju nijansa rumenila, možete koristiti onu koju koristite svakodnevno, a koja najviše odgovara vašem tenu. 

Ruž

Vizažisti savjetuju tonove ružičaste ili crvene boje koje ćete kombinirati s olovkom za usne u istoj nijansi. Ako se odlučite za nešto jače boje ruža, onda na oči obavezno nanesite sjenila u svijetlim tonovima. 

Sjenilo

Želite li naglasiti oči, usne svakako moraju biti u prirodnim nijansama, a za oči odaberite sjenila u plavim ili ljubičastim nijansama, koja se savršeno uklapaju s brončanim tenom koji ste postigle konturiranjem. I za kraj ne zaboravite oči uokviriti olovkom ili tušem.

Pročitaj više o: Nanijele ste previše rumenila – kako riješiti ovaj problem?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Dream Fresh BB

  • Maybelline New York Fit Me 130 Buff Beige

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Face Studio - 40 Pink Amber

Povezane teme: šminka, lice, ruž, konturiranje, sjenčanje lica , BB krema , tekući puder , puder , usne , trend , tuš za oči , rumenilo

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovi makeup proizvodi će obilježiti jesen 2019. godine

Predstavljamo ti naše jesenske makeup favorite koji će te pratiti u stopu na putu promjena i novih odluka i koji će zasigurno uljepšati tvoju svakodne...