Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Noć strave i užasa je pred tobom i svi već uveliko pričaju o tome tko će imati najstrašniju, najženstveniju ili najoriginalniju masku za Noć vještica, a tebi ne pada na pamet ništa originalno!? Ne brini, zato smo mi tu. Uz pomoć ovih savjeta ćeš sigurno uspješno kreirati jednu od ove dvije maske za Noć Vještica na potpuno drugačiji način.

Nježna i bajkovita srna

Ovom maskom za Halloween ćeš sve osvojiti svojom nježnošću i bajkovitim izgledom, a sve što ti je potrebno za kreiranje ove maske su: tamna i svijetla nijansa korektora, smeđe sjenilo za oči, crni, bijeli i smeđi gel tuš za oči, maskara i nude ruž za usne.

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Korak 1 – Korektor

Iako si navikla pomoću korektora prekrivati sitnije nesavršenosti, ovoga puta za kreiranje ove maske, koristit ćeš svjetliju i tamniju nijansu korektora kako bi konturirala svoju čeljust, tako da crte tvog lica nalikuju srni. Predlažemo ti da koristiš onaj korektor koji ima sjajnu pokrivnu moć i koji će s lakoćom zamijeniti bilo koji puder jače pokrivne moći.

Uz pomoć korektora Maybelline New York Instant Anti Age Eraser, lako ćeš odrediti koji dijelovi lica trebaju biti svjetliji, a koji tamniji, sve što moraš napraviti je, ispratiti uputstva kao na slici i dobro ga izblendati pomoću beauty blendera.

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Korak 2 – Smeđi gel tuš i sjenilo za oči

Uz pomoć smeđeg gel tuša za oči izvuci liniju tik iznad pregiba kapka koja će ispratiti oblik oka, s blago izvučenim i izvijenim rubovima prema van, a onda to što si uokvirila smeđim tušem još dodatno naglasi pomoću druge nijanse smeđeg sjenila za oči oko samog tuša, i ispod oka, na donju liniju kapka.

Kako bi najuspješnije povlačila ove tanke linije oko očiju predlažemo ti korištenje kremastog gel tuša, poput Maybelline New York Tattoo Liner-a*. On je pored ove sjajne gel formule i vodootporan i postojan, nekada čak i do 36 sati, pa će tvoja maska uz njega sigurno ostati na svom mjestu tijekom čitave noći.

Korak 3 – Crno - bijeli tuš za oči

Bijeli tuš za oči će učiniti da tvoje oči izgledaju poput Srninih. Uz pomoć njega prekrij gornji kapak oka, baš kao na slici, a unutrašnjost donje linije kapka ispuni također s bijelim tušem, ali ga i pred kraj malo zakrivi prema spolja.

Sada crni tuš samo mora prati liniju bijelog tuša baš kao na slici i pogled srne je već na pomolu. Posljednja stavka prilikom pravljenja pogleda srne, je da se potrudiš da ti oči izgledaju krupnije. To ćeš postići uz pomoć prave maskare koja će tvoje oči učiniti krupnijim i izraženijim. Nemoj zaboraviti srninu istaknutu njuškicu iscrtati oko nozdrva i sve to uz pomoć crnog tuša.

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Korak 4 – Usne neka se stapaju s ostatkom tena

Ostalo je samo još da i svoje usne uljepšaš pomoću sličnih tonova, u nekom ružu nude nijanse i iscrtaš bijele krugove pomoću tuša po ostatku lica i vrata kako bi kompletirala svoj look.

Neustrašiva lavica

Za one najsmjelije i najhrabrije, poput Adriane Lime, koji žele da njihova maska izražava čistu snagu, dobro uvježbaju nanošenje tuša i kreiranje grafičkih look-ova. Ako si već vješta u tome, trebat će ti crni i bijeli tuš, tamnija i svjetlija nijansa korektora i nude ruž za usne.

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Korak 1 – Kreiraj lavlju čeljust

Adrianin prvi korak kod kreiranja ove maske, predstavljao je konturiranje njene karakteristične kockaste čeljusti, tako da poprimi izgled ovalnog oblika, baš poput lava. Najlakši način za konturiranje čeljusti je uz pomoć korektora, i to korektora koji već sadrži spužvicu za lakše nanošenje, kao što je Maybelline New York Instant Anti Age Eraser.

Pomoću kombiniranja svjetlije nijanse korektora koji je nanijela na čelo, nos i ispod očiju i tamnije nijanse korektora kojem je prešla one dijelove lica koje je željela dodatno istaknuti, uljučujući i onaj dio kod čela i pored očiju, uspješno je kreirala lavlju čeljust.

Korak 2 – Crni gel tuš nanesi na čitava kapke

Sada je došlo vrijeme da pokažeš svoje vještine korištenja tuša za oči. Za početak nanesi tuš koji lako klizi i još lakše se nanosi, poput Maybelline New York Tattoo Linera*. Nanesi ga preko čitavih kapaka, tako da izgleda kao na slici.

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Korak 3 – Istaknuti pogled

Uz pomoć bijelog tuša uokviri donji dio oka, tik ispod crnog tuša, kako bi još više naglasila svoj pogled, ali i kako bi tvoje oči vizualno podsjećale na lavlje oči. Također možeš koristiti isti tuš koji je kremastije teksture, kako bi s lakoćom povukla ovu liniju koja će uokviriti donji dio lavljeg oka.

Korak 4 – Uokvirene nude usne

Ako si uspješno izvela sve ove trikove s crnim i bijelim tušem, sada je potrebno samo da usne ne naglasiš previše u odnosu na oči, već ih samo uljepšaš uz pomoć nude mat ruža za usne. Adrianin favorit je Superstay Matte Ink ruž za usne u nijansi Seductress, pa možeš i njega isprobati za kreiranje ove maske.

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Korak 5 – Posljednji potezi crnim tušem

Uz pomoć crnog tuša iscrtaj lavlju njušku, tako što ćeš uokviriti svoj nos tik iznad usana i za sami kraj uokviri još i usne i spremna si da budeš najmoćnija zvjerka ove večeri.

Koja se tebi maska više sviđa? Piši nam u komentarima!

*postojanost do 36h: *Samoprocjena, 100 žena

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Naručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Onyx

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Eyeliner Lasting Drama Light White

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Loyalist

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Seductress

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, usne, ruž, konturiranje, sjenila za oči , oči , sjajilo za usne , usne , mat , nude , korektor, Maybelline New York, jesen, šminka za Halloween

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo je jedna od najpopularnijih hidratantnih krema na svijetu! A od nedavno ona je dobila snažno pojačanje idealno za zimske dane

Kultni kozmetički brend Kiehl's poznat je po svojim učinkovitim formulama, a od nedavno na policama je i jedna nova ...