Neće te iznevjeriti: Najbolji dugotrajni ruževi za usne

Jedan od najbitnijih makeup proizvoda je svakako ruž za usne. Ne samo zato što čini usne neodoljivim, nego zato što ih on čuva od vanjskih utjecaja, poput hladnoće, sunca, suhog zraka… Složit ćeš se da je to iznimno važno, posebno u ovim zimskim mjesecima. Također, brz način života i bezbroj obaveza koje imamo tijekom dana, najčešće nam ne dozvoljavaju osvrnuti se na neke sitnice koje su nama ženama veoma važne, pa tako ne stignemo više puta tijekom dana popraviti ruž za usne.

Zato je od velike važnosti izabrati ruž koji će ispuniti sva tvoja očekivanja, posebno kad je njegova postojanost u pitanju. Donosimo ti savjete kako da ruž ostane na tvojim usnama tijekom čitavog dana ili možda noći.

Prije svega – piling

Neće te iznevjeriti Najbolji dugotrajni ruževi za usne

Stavka koju u njezi najčešće preskačemo, i sjetimo se tek kad nas hrapave usne same podsjete. Vrijeme je da se ove stavke sjetiš ranije i preduhitriš ljuskice boje na usnama! Dakle, piling! Predlažemo da ga napraviš dan ranije, kako ne bi iziritirala kožu oko usana. U drogerijama ćeš lako pronaći proizvode koji će posao dobro obaviti, samo je važno birati sitnije čestice, tj. pilinge finije teksture. A možeš ga i sama napraviti kod kuće. Nama je omiljeni super-jednostavni grejp/šećer/med piling. Umjesto grejpa, možeš upotrijebiti i limun, a malo kokosovog ulja uvijek je dobra ideja kad je u pitanju njega. Pomiješaj sve sastojke, utrljavaj nježno u usne minutu-dvije, isperi i piling je gotov.

Njega usana – nahrani ih

Sad je pravo vrijeme za dobar, kremasti balzam za usne. Isti je princip kao i s kremama za lice: hladnije vrijeme traži masnije teksture (koje hrane i štite), dok hidrantno ostavljaš za toplije vrijeme. Čvrste usne su uvijek dobra baza za ruž, a dobra njega je ključna!

Dugotrajni ruž za usne

To je jasno, ako hoćeš da ruž za usne potraje biraj dugotrajni ruž za usne. Postoji veliki izbor ovih ruževa, a nama je za oko ovaj put zapao Maybelline New York Superstay Matte ruž, koji bismo izdvojili zbog pravog novogodišnjeg pakiranja. On dolazi u obliku olovke, stoga garantira preciznost pri nanošenju. Ako spadaš u onu grupu djevojaka koja nije baš vješta u nanošenju ruža za usne, ovo je pravi izbor za tebe. Osim njega, tu je i veliki broj dugotrajnih ruževa u sticku, tekućih ili onih klasičnih, tako da ćeš sigurno pronaći onaj koji ti najviše odgovara.

Dugotrajni ruževi su često matirani ruževi, pa ako želiš dodatnu iskru, ponesi sa sobom i glossy sjajilo za usne. Dugotrajne formule da bi bile postojeće nekad dodatno isušuju usne, pa ih je potrebno povremeno osvježiti nanošenjem balzama za usne.

Neki makeup stručnjaci smatraju da je intenzivnija boja veća garancija postojanosti ruža, pa bi tamniji ruževi ovdje mogli biti dobar izbor, kao i ruž u pravoj blagdanskoj boji – crvenoj. Ako želiš ipak nešto zagasitije, predlažemo ruž za usne boje mesa koji će se savršeno uklopiti u tvoj look, pogotovo ako želiš naglasiti ostatak šminke.

Olovka za usne

Postoje dvije varijante olovke za usne koja ima za cilj sačuvati ruž za usne u okvirima usana. Jedna imitira boju ruža, nanosi se na rub usana, a kamuflira ružem. Druga varijanta je olovka za usne u boji kože, koja se povlači uz vanjske kutove usana dajući im tako svojevrsni vanjski okvir. Stručnjaci kažu da je sprječavanje razlijevanja ruža na ovaj način sigurnije.

Utapkavanje

Kad kreneš s nanošenjem ruža, najprije ga na površinu usana utapkaj prstima. Na ovaj način, usne će bolje upiti boju i napraviti dobru bazu za ruž koji slijedi.

Poljubac

Ovaj stari dobri savjet definitivno radi posao, a vjerojatno već znaš kako se provodi: naneseš ruž – pa poljubiš maramicu. Daje ti ujednačen i stabilan ruž. Ovo pogotovo pomaže ako tvoj izbor ne padne na dugotrajni ruž za usne, već na klasičan.

Ne štedi na boji i slojevima

Zvuči sasvim logično - za trajniji ruž naprosto nanesi više boje, u više slojeva. Prvi sloj možeš utapkati prstima, drugi sloj četkicom, pa još koji ako procijeniš da je potrebno. Naravno, nemoj pretjerivati s brojem slojeva! 

Uz primjenu ovih nekoliko savjeta, sigurni smo da ćeš postići ono što želiš, a to je da se u novogodišnjoj noći opustiš i uživaš, sigurna da tvoj ruž za usne izgleda besprijekorno u svakom trenutku.

 Pročitaj još: 10 beauty rutina koje NE TREBA mijenjati u 2022. godini!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Zodiac

  Naručite odmah
 • Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte Lipstick

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Crayon Zodiac

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Lip Lingerie

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Ultimatte

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Lipstick

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Infallible 24H Lipstick

  Naručite odmah

Povezane teme: usne, ruž, večernja šminka, crveni ruž , Lancôme , olovka za usne, Maybelline New York, L'Oréal Paris, blagdani

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 laganih tekućih pudera za ljeto

Važno je izabrati pravi ljetni puder, koji će držati šminku na mjestu, neće dozvoliti razlijevanje, a ujedno će omogućiti koži nesmetano disanje. Mi t...