Neobičan i izazovan eyeliner

Priznajte, prije biste promijenili svaki kozmetički proizvod iz svoje kozmetičke torbice pa čak i frizuru, nego se odvažili na promjenu načina na koji stavljate eyeliner. Čak i ako sada u sebi izgovarate rečenicu: „To nije istina!”, većina fotografija na vašem Facebook profilu može dokazati da je crta koju danas povlačite na svojim kapcima identična onoj koju ste izvlačili još u srednjoj školi! Jedina razlika je u tome što to sada radite mnogo brže i spretnije.

OK, slažemo se da nije lako izaći iz rutine, posebno kada način na koji se šminkate daje rezultate i čini da izgledate ljepše. No, postoji cijeli niz mogućnosti koje tvoj eyeliner nestrpljivo želi isprobati. Zašto? Pa, ako vas je dosadašnji način šminkanja činio ljepšima, zamislite samo kakvu revoluciju će izazvati dramatic eyeliner look!

Za promjenu je potrebno je samo malo volje jer tehnike kojima ćete postići dramatičan izgled mogu biti čak jednostavnije od onih koje ste do sada koristili. Dajte priliku novinama, isprobajte svjetske trendove i ne zaboravite da očima možemo postići baš sve što poželimo!
 

Zavodljiva avantura

Svatko mora proći kroz svoje eyeliner „putovanje”, ali kada ga jednom naučite koristiti na pravi način, nećete izlaziti iz kuće bez njega. Uz dobre savjete i malo prakse, brzo ćete stići do savršenstva!

Za početak je važno odabrati pravi tuš za oči. Danas na tržištu postoje različiti oblici i formule, a vi se odlučite za ono što vam najviše odgovara. Početnici, ali i svi oni koji nemaju previše vremena za šminkanje, najbolje će se snaći s tuševima u flomasteru. Oni precizniji i iskusniji mogu koristiti gel eyelinere koji imaju poseban kist.

Dakle, fiksirajte lakat, pronađite najbolji kut za ruku, zategnite kapak i krenite u avanturu.

Savršena „drama” u 4 koraka

#1 Šminkanje započnite nanošenjem jednostavnog sjenila čiji cilj je što bolje naglasiti tuš. Izvucite tanku, kratku crtu (jedan do dva centimetra) od vanjskog kuta oka prema čeonoj kosti.

#2 Potom izvucite i drugu crtu cijelom dužinom gornjih trepavica, od suznog kanala prema vanjskom kutu. Važno je da fiksirate lakat i dobro zategnete kapak kako bi crta bila glatka i ravna. Zaustavite se odmah iznad prvobitno nanesene crte, kada formirate tzv. „krilo”.

#3 Prostor između dvije crte ravnomjerno popunite tušem za oči.

#4 U odnosu na oblik vašeg oka, afinitete, ali i priliku za koju se šminkate, „krilo” može biti deblje ili tanje, duže ili kraće. Kada se izvještite i vidite koja verzija vam najbolje stoji, efekt dramatičnosti bit će potpun.

Double wings - dvostruko krilce

Ponekad samo jedno zakrivljenje nije dovoljno. Udvostručite dramatičnost tako što ćete staviti još jedno zakrivljenje ispod donje linije trepavica (ne samo na gornju) i svi će gledati vaše oči!

Mačkasto je uvijek dramatično

Cat eye look je sigurno jedna od najpopularnijih kreacija eyelinerom koja jamči dramatičan izgled. Završetak crte kod vanjskog ruba kapka, uvija se prema gore, a crta može biti deblja ili tanja, duža ili kraća. Ono što je važno jeste da kod unutrašnjeg dijela oka bude tanja, a da se onda postepeno širi prema vanjskom dijelu. Crta se završava lukom uvijenim prema gore

Obrnuti Cat eye

Jednostavan način da unesete promjenu je da ga nanesete naopako, dakle ispod očiju. Ovaj look je posebno poželjan u večernjim varijantama.

Pročitajte još o:  Kratka povijest tuševa za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Super Liner Gel Intenza

    Naručite odmah
  • L’Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, tuš, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Ena Luna u taxi izazovu

U makeup koferu je sačekao ruž za usne u nekoliko različitih nijansi uz pomoć kojih je morala kreirati kompletan makeup look. Pogledaj kako se Ena Lun...