Nijanse rumenila koje treba izbjegavati s obzirom na boju tena

Ma koliko voljele određenu nijansu, to ne znači da biste ju trebali koristiti. Osim u posebnim prilikama i uvijek ovisno o tome o kakvoj se prigodi radi, dobro je savršeno znati koji tonovi pristaju vašem tenu. Kako biste lakše odredile nijansu koja vam odgovara, predstavljamo vam male trikove poznatih šminkera koji će vam uvijek dobro doći.

Ovisno o tome imate li svjetliju ili tamniju put ili ste u zlatnoj sredini, postoje nijanse koje biste trebali koristiti i one koje treba izbjegavati.

Šminkom biste trebali na najbolji način naglasiti ono što prirodno nije istaknuto, ali svakako ne smijete odavati dojam višeslojnog šminkanja. Kad je rumenilo u pitanju, što više grešaka izbjegnete, to ćete bolje izgledati.
 

Svjetliji ten

Djevojke svjetlijeg tena moraju odrediti podton kože. Breskva je univerzalno rješenje za sve ljepotice koje krasi ovakav ten, ali, primjerice, topliji podton traži nijansu boje marelice. Svjetliju varijantu pink boje ostavite djevojkama hladnijeg podtona. Ružičasta šljiva nanosi se za dramatičniji styling. Koju kod varijantu izabrale, potrudite se nanijeti malu količinu rumenila. Izbjegavajte boje suprotne navedenima, kako rumenilo na vašoj koži ne bi djelovalo kao (uglavnom pretjerano) crvenilo.

Ni svijetle ni tamne

„Vlasnice“ umjereno tamnog tena one su koje mogu odahnuti kad je rumenilo u pitanju. Za vas praktično nema zime, jer se možete slobodno poigravati s nijansama, naravno - bez pretjerivanja. Koraljne, pink, crvene i ostale nijanse su vam itekako dostupne! Ipak, trudite se ne otići u ekstrem - vaš je ten „zlatna sredina“. Slatki ružičasti tonovi učinit će vaš izgled dosadnim, dok će dramatične boje vina djelovati teške. Zapamtite savjet broj jedan: blush jednako natural flush! Zato dame, što prirodnije to bolje!

Tamniji ten

Kada pocrnite ili ukoliko pripadate grupi žena s prirodno tamnijim tenom, u širokom luku izbjegavajte svijetle tonove. Zašto biste tu fenomenalnu boju koja vam daje fantastični izgled učinili ispranom? To nikako je želite učiniti. Zato boje vina, burgundska, deep rose i brončane varijante stižu kao naručene! Nećete pogriješiti - pronađite omiljenu varijantu i čvrsto se držite baš nje.

Pročitajte više o: Rumenilo ili bronzer?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • LÓreal Paris Infallible Blush Palette Pink

    Naručite odmah
  • LÓreal Paris Infallible Blush Palette Amber

Povezane teme: šminka, rumenilo

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make-up trendovi 2019: sve što trebate znati

Bit će ovo godina za pamćenje – bez monotonije, bez klonova, uz puno mašte i boja, a ono što je najbolje od svega make-up trendovi 2019. neće te bacit...