Njega suhe kože lica

Kad koža lica postane isušenija nego inače, može se javiti osjećaj grubosti i zategnutosti, kao i crvenilo, prhutanje i svrab. Suha koža lica je česta pojava, ali su joj neki ljudi podložniji od drugih. Ona stvara problem i kod šminkanja jer nakon nanošenja proizvoda za uljepšavanje, koža se počinje prhutati i umjesto svježeg izgleda ostavlja ne tako dobar dojam.

Kako biste držale situaciju pod kontrolom, ovi trikovi će vam pomoći da vaša koža izgleda svježije i hidrirano.

1. Umivanje 

 

 


Nemojte se umivati previše toplom vodom, jer će ona dodatno isušiti već dehidriranu kožu. Znamo da tijekom zime nije ugodno ujutro se umivati hladnom vodom, ali neka voda bude mlaka, ne topla. Kako nam je već došlo vrijeme viših temperatura, sigurno vam neće biti previše neugodno ako toplu vodu zamijenite mlakom ili čak hladnom. 

2. Uklanjanje šminke 

 

 


Za svakodnevno uklanjanje šminke koristite blage proizvode koji su namijenjeni suhoj i osjetljivoj koži. Iz L’Oréal Paris laboratorija stiže nam micelarna voda za osjetljivu kožu na bazi micela, koji otklanja sve nečistoće, i glicerina, koji hidrira kožu i čini je mekšom.

3. Hidratacija 

Hidratantna krema bolje kvalitete je ključna tijekom cijele godine. Kada je riječ o proljetnoj i ljetnoj sezoni, trebala bi imati i zaštitni faktor. Uvijek prije nanošenja pudera na lice namažite ovakvu zaštitnu kremu, i tek nakon što je koža upije počnite s nanošenjem šminke.

4. Dodatna njega

 

 


Jednom ili dva puta tjedno na čistu kožu lica nanesite neku od L'Oréal Paris Pure Clay maski za lice od gline i preporodit ćete ten u samo 10 minuta beauty tretmana! 
Ove maske će izvršiti detoksikaciju, eksfolijaciju i uspješno će riješiti veliki broj problema suhe kože lica. 

Pročitaj više o: MULTIMASKING: Koja je tvoja omiljena kombinacija?​

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Micellar Water

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Purify Mask

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Brightng Mask

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, njega , proljeće, maske za lice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo je 6 savršenih poklona za Dan zaljubljenih

Često osim želje da priredimo neko posebno iznenađenje, nemamo ideju kako to učiniti, pa nam svako biranje poklona predstavlja malu noćnu moru. Dajemo...