Olovka za usne za početnike

Ah te usne...Voljele bi da su savršeno definirane, punije, sočnije, ljepše... Osim obveznih ruževa, najveći saveznici u ovoj misiji svakako su nam olovke za usne. No, samo ako je pravilno koristiš olovka može tvojim usnama dati besprijekoran, raskošan izgled koji ostavlja bez daha. Koji su to trikovi kojima se služe poznati make-up stručnjaci, kada je riječ o olovkama za usne?

1. Pravilo kuta od 45 stupnjeva


Stručnjaci preporučuju da olovku nanosiš pod kutem od 45 stupnjeva, jer usne ostaju pregledne i jasno se vidi svaki potez, pa je vjerojatnost za pogrešku minimalna. Neka potezi budu kratki i precizni, trudi se da prate konture usana.

2. Ruž za početak

Neobičan savjet, zar ne? Ako si potpuno usavršila nanošenje ruža, ali s olovkom i dalje nisi najvještija, ovo je jedan od načina da to promijeniš. Naravno u korist olovke! Kada naneseš svoj omiljeni ruž, tek tada možeš vidjeti oblik i konture usana što ti olakšava kasnije iscrtavanje olovkom.

3. Preoštra olovka – velika greška!


Budući da si početnica, izbjegavaj koristiti olovku s preoštrim vrhom jer ćeš tako izbjeći grube i oštre crte koje odaju nevještu ruku. Oštar vrh možeš ukloniti tako što ćeš njime lagano prijeći preko ruke. Tako će crte na usnama biti mekše, a tvoje će usne izgledati prirodno.

4. Olovka kao podloga

Olovka za usne je savršen način iscrtavanja okvira usana, ali i odlična podloga za ruž. Nanesi olovku po cijeloj dužini usana kako bi ruž bio dugotrajniji, a njegova boja intenzivnija.

5. Istražuj


Kako bi ovladala tehnikom nanošenja olovke za usne, moraš je prvo dobro upoznati. Postoje olovke s mekanim i s malo tvrđim vrhom. Ove prve se koriste kao podloga za nanošenje ruža dajući mu prirodan izgled. Olovke s tvrdim vrhom su pogodne za samostalno nanošenje jer precizno definiraju konture usana i duže se zadržavaju na njima.

Pročitaj više o: Najveće ženske beauty tajne

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

    Naručite odmah

Povezane teme: usne

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se našminkati uz šiške

Svaka promjena frizure podrazumijeva minimalnu korekciju dosadašnjeg načina šminkanja. Ipak, kad se odlučimo za šiške, promjene u makeup rutini moraju...