Osunčana ili ne, bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Ljeto je službeno stiglo, a preplanuli ten je must have bar kad je ovo godišnje doba u pitanju. Uvijek se bolje osjećamo i sve nam ljepše stoji kad na sebi imamo taj bakreni ton. Bez obzira na to jesi li osunčana ili ne, popularni bronzeri su tu da ti pruže taj efekt prirodne preplanulosti.

Pravilnim nanošenjem i izborom bronzera, lice dobiva ujednačen, svjež i preplanuli izgled. Ono što sigurno znamo, kako bi dobila zadovoljavajući efekt, potrebno je bronzer pravilno nanijeti!

Osuncana ili ne, bronzeri su tu da ti pruze prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Ovo su zlatna pravila koja bi trebala poštovati pri nanošenju bronzera:

Prilikom odabira bilo kojeg makeup proizvoda trebala bi obratiti pažnju na svoj ton i podton kože, odnosno uklopiti ih s njima na odgovarajući način. Ovo pravilo odnosi se i na odabir bronzera i vrlo je važno jer ćeš samo tako pogoditi nijansu proizvoda koji baš odgovara tvom tenu.

Podton kože je ustvari nivo topline tvog tena, a on se određuje prema boji koja prevladava u njemu. Ton je nijansa tvog tena koja je svima očigledna. Logično je da je zimi tvoj ton svjetliji, a ljeti tamniji jer smo više izloženi suncu.

Ono što je također bitno, nemoj zaboraviti prije bronzera nanijeti podlogu u obliku pudera ili neke tonirane kreme. NYX Professional Makeup Total Control je odličan puder koji će ti omogućiti totalnu kontrolu prekrivne moći. Prilagođava se svakoj boji tena, pogodan je za sve tipove kože. Upravo o boji podloge ovisi kako će se bronzer uklopiti s tvojim tenom.

Uvijek koristi četkicu koja je namijenjena baš za nanošenje bronzera. Savjetujemo ti da uvijek biraš velike mekane četkice jer će ti one pomoći pravilno nanijeti bronzer i postići željenu boju. Također je važno da ona bude i dovoljno gusta, kako bi nanijela dovoljnu količinu bronzera na mjesto gdje je to neophodno.

Kad izabereš svoj omiljeni bronzer u pravoj nijansi i teksturi koja će se stopiti s tvojom tenom, najvažnije pravilo je biti umjerena. On se po pravilu nanosi na linije ispod jagodične kosti, na rub čela uz kosu i na vrat.

Kako odabrati najbolju nijansu i teksturu bronzera :

Ako se pitaš koji je bronzer najbolji, nažalost taj odgovor je teško dati. Najbolji je onaj koji odgovara tvom tenu i tvojoj koži. Naravno da postoje različite teksture i nijanse bronzera, samo je potrebno odabrati onaj koji je tebi lakše nanijeti i koji će se idealno stopiti s tvojim tenom.

Kompaktni bronzeri- Probaj L’Oreal Paris Bronze to Paradise bronzer, po teksturi je jako sličan puderu u kamenu. Lako se nanosi s formulom obogaćenom kokosovim uljem, mangom i kakao maslacom i uvijek se može kombinirati s drugim nijansama do postizanja one koja odgovara tvom licu.

Baked bronzeri- NYX Cosmetics Baked Blush ili (pečeni bronzer ) on podrazumijeva drugačiju tehnologiju izrade, pa samim time postoji i više tehnika nanošenja. Ovaj sjajan NYX bronzer se može koristiti i kao rumenilo. Karakteristično za baked bronzere je da se mogu nanositi i vlažnom četkicom. Na taj način se mogu i dodatno naglasiti pojedini dijelovi lica.

Mat bronzeri- NYX Professional Makeup Matte Bronzer  može se koristiti za cijelo tijelo. Ima suptilan sjaj i prirodnu boju, pa se može koristiti za konturiranje i postizanje čuvenog preplanulog izgleda. Možeš ga koristiti svakodnevno, kako bi dodatno naglasila jagodice i ujednačila ten.

Bronzer u prahu Illuminating Powder NYX Professional Makeup Born To Glow je naš favorit i jedan od najboljih ljetnih saveznika za tvoju kožu. Upravo zbog teksture i lakoće pri nanošenju, ova tekstura bronzera je must have za ljetni period. Može se koristiti i za tijelo, a tvom će licu dati svilenkast sjaj. Ako ga koristiš s vlažnom četkicom, tvojoj koži će dati pojačani svjetlucavi efekt.

Dodatni savjeti :

-Ako imaš masnu kožu, biraj bronzere u kamenu ili u prahu.

- Ako vodiš borbu sa suhom kožom, onda radije biraj tekuće i kremaste bronzere.

- Ako imaš vidljive i proširene pore, biraj bronzere sa što manje sjaja, kako bi spriječila njihovo dodatno isticanje.

Pročitaj još : Tissue maske za lice. Jesi li probala novi trend? Instant ljepotu iz vrećice

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Total Control Pro Drop Foundation Light

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Bronze To Paradise

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Medium

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup California Beamin' Face & Body Bronzer

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, sjenčanje lica , proljeće, ljeto, bronzer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako zaštiti svoju kožu tijekom zime?

Većina ljudi zimi izbjegava na svoju kožu nanositi kreme sa zaštitnim faktorom tijekom hladnih dana, ali vjerujte nam na riječ, radite pogrešnu stvar...