Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

Svaki profesionalni vizažist će ti reći da se obrvama mora posvetiti jednaka pozornost kao i šminkanju očiju ili usana. One su te koje uokviruju i stoga ih je potrebno prilagoditi obliku lica, frizuri, godinama… Savršen oblik obrva još će više istaknuti ljepotu očiju, samo ne pokušavaj potpuno promijeniti njihov prirodni izgled.

Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

Oblikovanje obrva – univerzalna pravila

Važno je da korijen obrva počinje u visini nosnica, a da vrh luka bude pozicioniran točno iznad zjenice oka. U oblikovanju ti može puno pomoći šablona za obrve i to ona koja je najbliža tvom prirodnom obliku. Tako ćeš počupati ono što treba, lako ćeš popuniti sve praznine, a šablona će te istovremeno spriječiti da počupaš ono što ne treba.

Gel za obrve upotrijebi nakon češljanja. On će čak nekoliko dana zadržati „novi” oblik obrva, ali i boju. Dvostruke četkice su najzgodnije za ovakve pothvate jer njima ravnomjerno i precizno možeš aplicirati proizvod, a ujedno i počešljati dlačice.

Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

Prema obliku lica

Izgled obrva u velikoj mjeri je uvjetovan oblikom lica, ali ne zaboravi da iscrtavanje obrva moraš prilagoditi i njihovom prirodnom izgledu.

Okruglo lice

U ovom slučaju, važno je naglasiti konture pa stoga obrve moraju imati oštriji kut, kako bi se vizualno suzilo lice. Popunjavanje obrva počni od luka, a boju potamnjuj kako ideš prema krajevima.

Izduženo lice

Proširi lice tako što ćeš obrve produžiti prema sljepoočnicama. Preskoči formiranje luka jer ovom tipu puno više odgovaraju ravniji oblici obrva. Crtu izvuci maksimalno prema krajevima, ali pazi da ne pretjeraš jer će tvoje lice poprimiti tužan izraz.

Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

Četvrtasto lice

Ublaži oštre crte lica tako što ćeš potamniti i podebljati obrve i tako izjednačiti gornji dio lica s jakom vilicom. Poželjno je da obrve budu blago oble, bez pretjeranog naglašavanja luka jer ćeš umjesto mekšeg izgleda, koji je cilj, postići oštar i grub izraz lica.

Ovalno lice

Ako pripadaš grupi ovih sretnica, za tebe nema zime. Obrve možeš oblikovati kako god želiš! Nema pravila i sve ovisi o tvom osjećaju za estetiku. U većini slučajeva bit će dovoljno samo povremeno čupanje dlačica ispod donje linije obrva.

Srcoliko lice

Ovo je oblik s kojim je najteže postići balans jer su čelo i oči u prvom planu, a brada uska. Iscrtavanjem ćeš samo dodatno istaknuti gornji dio glave, što nije dobra ideja. Redovito čupanje bez posebnog popunjavanja bit će najbolje rješenje, i zapamti - bolje tanje nego deblje.

U odnosu na oblik i položaj očiju

Sitnijim očima najviše odgovaraju tanke obrve s blagim lukom, a krupnim – deblje. Razmaknute oči „približi” tako što ćeš docrtati područje iznad korijena nosa, a primaknute korigiraj uklanjanjem malo većeg broja dlačica između obrva, kao i produžavanjem krajeva.

Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

U odnosu na boju kose i frizuru

Promjena frizure često zahtjeva i promjenu oblika obrva pa je kompletan preobražaj lica gotovo zajamčen.

Olovka za obrve, maskara za obrve ili sjenilo za obrve, za što god da se odlučiš, vodi računa da boja bude za nijansu, dvije svjetlija od tvoje kose ako si brineta, i za nijansu, dvije tamnija ako si plavuša.

Kraćim frizurama pristaju obrve srednje debljine s blagim lukom, a dugoj kosi prirodne obrve pa čak i one guste, s uredno počupanim dlačicama ispod donje linije. Za razliku od duge kose, šiške ne trpe guste obrve. Formiraj mekši luk, trudi se da obrve budu uvijek podšišane, a boja što sličnija boji kose.

U odnosu na godine

Ako želiš postići mladenački izgled, slobodno naglasi područje uz korijen obrva. Deblje definirane obrve pomlađuju, dok one tanke često mogu „dodati” koju godinu, ali i koji kilogram više. Zbog stalne potrebe za docrtavanjem, žene u zrelim godinama se češće odlučuju za japansko iscrtavanje obrva.

Pročitaj još: Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Naručite odmah
  • Giorgio Armani Eye & Brow Maestro

    Naručite odmah
  • Giorgio Armani Eye & Brow Maestro Brush

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, oči , obrve

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lash Sensational maskara: Nova formula obogaćena uljem divlje ruže

Ako si navikla na legendarnu Maybelline New York Lash Sensational maskaru koja pruža luksuzan volume trepavica, kod koje trepavice postaju senzacional...