Ovo je najbolji trik za maske za lice od gline!

Odabrale ste kvalitetan proizvod za njegu kože, ali vam se nekako čini da u vašoj režiji ne daje rezultate kakve su postigle sve vaše prijateljice. Posebice kada je riječ o maskama za lice od gline, imate osjećaj kao da niste do kraja iskoristile njihov potencijal ili da vam možda ne odgovaraju. Prije nego što se potpuno razočarate, dozvolite da vam otkrijemo o čemu se radi: nije u njima problem, već u vama.

Upoznajte jedini pravi način upotrebe maski za lice od gline!


Iako su ovakve maske pravi beauty čarobnjaci i njihovi sastojci mogu redovitom primjenom 2-3 puta tjedno učiniti čuda za vašu kožu, ipak im je potrebna vaša asistencija za pravilnu upotrebu.

Bez obzira imate li masnu ili suhu kožu, pronađite njihovu odgovarajuću varijantu i prionite na posao. Na prethodno umiveno lice nanesite omiljenu masku od gline (ili se odlučite za multimasking tehniku ako vaša koža ima više različitih potreba) i pustite da neko vrijeme ona radi za vas.

Međutim, trik je u tome da se ne zanesete previše dok vam maska stoji na licu.


Znamo da je ovaj spa ritual kod kuće idealno vrijeme za ono što inače ne stižete, ali zapamtite da vam maska ne smije predugo stajati na licu.

Naime, važno je znati da postoje tri faze upotrebe maske od gline: vlažna faza u kojoj vaša koža upija sve minerale i druge korisne sastojke; zatim nastupa umjereno suha faza u kojoj se potiče cirkulacija krvi dok se maska hladi i skuplja na koži; i na kraju, potpuno suha faza u kojoj može doći do dehidracije kože. Jasno vam je da je potrebno pratiti proces sušenja gline i ne dopustiti da se ona u potpunosti osuši.

Bonus trik: Dok vam maska od gline stoji na licu, provjeravajte u ogledalu koliko se osušila, odnosno koliko je posvijetlila. Također je možete svakih par minuta blago dodirnuti prstima i kada primijetite da je glina djelomično suha, a još uvijek malo ljepljiva, tada je pravi trenutak da je uklonite i otkrijete svoj ujednačen i blistav ten.

Pročitaj više o: Probudite se sa savršenom kožom!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

    Naručite odmah

Povezane teme: njega , maske za lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Šminka na plaži, da ili ne?

Nije tajna da šminka mnogim ženama daje sigurnost, ali odlazak na plažu zahtijeva izmjenu make-up pravila. Pomoći ćemo vam pametno odabrati proizvode...