Part 1: Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow lamination

Ako i ti često čuješ priče i iskustva djevojaka koje su se podvrgle najnovijim neinvazivnim tretmanima obrva, usana, kose i trepavica, onda znaš koliko je teško odlučiti se, jesu li spomenuti tretmani za tebe, koliko rizika nose i saznati koliko njihovo djelovanje zaista traje. Upravo se o tretmanima lash lift i brow lamination uvelike šuška, a mi ti otkrivamo sve o ovim metodama!

Minival trepavica: za i protiv

Što je lash lift?

Lash lift, poznat i kao minival trepavica predstavlja postupak kemijskog podizanja i uvijanja trepavica, koji je trenutno u trendu. Za ovaj tretman se uglavnom opredjeljuju djevojke koje imaju izrazito svijetle i kratke prirodne trepavice, kako bi ih malo više istaknule i naglasile, kao i one koje su rođene s prirodno spuštenim trepavicama. Uz ovaj postupak se često radi i bojanje trepavica, za još veću naglašenost.

Sama procedura u beauty salonima obično traje oko sat i pol vremena i potpuno je bezbolna. Ipak, nije baš najugodnija budući da oči moraju biti zatvorene tijekom cijelog tretmana. Postupak se radi uz pomoć malog viklera oko kojeg se namotavaju trepavice, a koji se lijepi na gornji kapak i bira se ovisno o prirodnoj dužini trepavica i efekta koji se želi postići, odnosno od toga žele li se manje (veći vikler) ili više uvijene trepavice (manji vikler). Zatim se trepavice premazuju više puta uz pomoć kemijskih preparata za podizanje trepavica. Nakon tretmana, u sljedeća 24 sata ne smiješ močiti trepavice, ići u solarij i u saunu.

Minival trepavica: za i protiv

Efekt podignutih i uvijenih trepavica uglavnom se nakon tretmana zadrži od šest do osam tjedana, ovisno o brzini rasta tvojih trepavica. Dok je efekt vidljiv, preporučuje se  izbjegavanje sredstava za skidanje šminke i umivanje lica isključivo vodom.

“Mjere opreza” prije tretmana

Kozmetičari tvrde da su preparati za lash lift, iako zasnovani na kemijskim supstancama, ipak sigurni. Međutim, naša preporuka je da prilikom korištenja bilo kakvih kemijskih supstanci budeš spremna i na rizik koji one mogu donijeti.

Ne koriste svi saloni iste kemikalije i istu supstancu u izradi ove metode, tako da su razne alergijske reakcije, poput crvenila, oticanja i plikova na koži, nažalost moguće. Ako ipak želiš riskirati s kemijskim supstancama, svoje trepavice povjeri nekome tko je specijaliziran upravo za tretmane u blizini osjetljive kože očiju i tko ima prijašnje iskustvo u nadogradnji trepavica, mikroblade tehnici iscrtavanja obrva i oblikovanju obrva. Za potpunu sigurnost, ako nisi sigurna jesi li alergična na neke preparate nije na odmet zatražiti test kemikalija na koži ruke kako bi se prevenirala potencijalna alergijska reakcija. 

Minival trepavica: za i protiv

Rezimirajmo: predstavljamo ti listu ZA i PROTIV tretmana lash lift.

Lash lift – ZA

- Kratka i uglavnom bezbolna procedura.

- Pogodan je za one koji imaju izrazito svijetle ili prirodno spuštene trepavice.

- Efekt može trajati i od 6 do 8 tjedana.

Minival trepavica: za i protiv

Lash lift – PROTIV

-  Tretman je dosta neugodan, jer oči moraju biti zatvorene tijekom cijelog tretmana, a može doći i do peckanja očiju, ako imaš izrazito osjetljivu kožu oko očiju.

- Za procedure se uglavnom koriste kemijske supstance, a svako korištenje kemijskih supstanci nosi određen rizik (alergijska reakcija).

- Efekt tretmana je nije potpun bez bojanja trepavica.

- Dva dana nakon tretmana ne smiješ močiti trepavice i ići u solarij.

- Ne koriste svi saloni iste supstance i nemaju istu razinu obučenosti za tretman, te su potpuni oprez i detaljno raspitivanje o stupnju stručnosti samog kozmetičara neophodni.

Lash lift kod kuće – lakši i sigurniji način

Uvijek može i lakše i sigurnije, a i jeftinije. U ovom slučaju, kratko i jednostavno, sve što je potrebno je izvještiti se u izradi minivala trepavica kod kuće. Za ovaj postupak ti ne trebaju ni kemikalije, ni ljepilo na osjetljivim kapcima očiju, ni umjetne trepavice koje djeluju neprirodno. Možeš sama ispratiti ovaj trend, samo uz pomoć uvijača trepavica, odgovarajuće maskare i malo vježbe.

Part 1 Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow lamination

Na kraju krajeva, nema tih trepavica koje dobar uvijač za trepavice, kvalitetna maskara i vješta ruka nisu uvile, produžile i podigle, dok nije zavladao ovaj trend, zar ne?

Pročitaj još: Kiehl's lansira revolucionarni i inovativni Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Lash Paradise

  Naručite odmah
 • YSL Volume Effect Faux Cils Mascara

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Air Volume Mega Mascara

  Naručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Mascara

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Worth The Hype Black Mascara

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift Mascara

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči , trend , trepavice, Lancôme , NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, maskara u boji, Air Volume

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro highlighting ili Dream Girl look je trend koji nam se svidio s TikTok-a!

Odlučili smo ti predstaviti trend koji je pokorio društvene mreže i pomoći ti da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Look...