Part 2: Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow lamination

Svjesne smo činjenice koliko su obrve zapravo važan dio lica, kako za isticanje crta lica, tako i za bolji izgled cjelokupnog makeup-a, ali i za sam boost samopouzdanja. Savršeno oblikovane, guste obrve, poput onih koje viđaš na naslovnim stranama časopisa, više nisu toliko nedostižne. Posljednjih godina se pojavio sve veći broj procedura za oblikovanje, isticanje i bojanje obrva, a sad otkrivamo zašto je hit procedura, brow lamination, postala najtraženiji estetski zahvat u salonima ljepote.

Part 2 Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow laminationŠto je brow lamination?

Laminacija obrva je još jedan u nizu popularnih trendova salona ljepote, za koji se opredjeljuje sve veći broj pripadnica nježnijeg spola koje žele svoje obrve oblikovati do savršenstva. Naime, ovaj tretman ne mijenja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve i njihove prednosti, dok eliminira manje nedostatke.

Laminacija obrva je, za razliku od procesa tetoviranja obrva i trajne šminke, potpuno bezbolna metoda, koja će učiniti da obrve izgledaju lijepo i njegovano. S druge strane, efekt ove procedure je puno kraći, nego ako se opredijeliš za trajnu šminku i traje samo do tri mjeseca.

Laminacija obrva - procedura

Sama procedura laminacije obrva, radi se uz pomoć supstance koja se nanosi na obrve, a zahvaljujući kojoj dlačice obrva postaju zdravije, poslušnije, ljepše i pravilnijeg oblika. Procedura se obavlja u tri različite faze i prosječno trajanje tretmana laminacije obrva je sat vremena.

I faza laminacije obrva

Na samom početku, obrve se premazuju keratinom, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, elastične, sjajne i glatke. Ovaj postupak naziva se modeliranje obrva i on se prakticira posebno zbog onih najneposlušnijih, tvrdih dlačica, koje se kreću u različitim smjerovima.

Part 2 Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow laminationII faza laminacije obrva

U sljedećoj fazi vrši se pigmentacija, kod onih dlačica obrva koje su oštećene i razrijeđene i koje su počele gubiti svoju prirodnu boju. Obrve se premazuju pigmentima, koji ne smiju biti tamniji od prirodne boje kose, kako bi zadržale što prirodniji izgled.

III faza laminacije obrva

Posljednja faza laminacije obrva predstavlja premazivanje obrva posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne aminokiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva.

Kako će tvoje obrve izgledati nakon laminacije obrva?

Nakon postupka laminacije, obrve će biti poslušnije i deblje i kretat će se u samo jednom smjeru, a asimetrične obrve bit će ujednačenije.

Part 2: Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow laminationNedostaci postupka laminacije obrva

Iako se ova vrsta tretmana sređivanja obrva smatra jednim od najsigurnijih i najbezbolnijih na tržištu, cijene ovakvih tretmana u dobrim salonima su, izuzetno visoke, i to sve za tako kratak vremenski period trajanja efekta nakon tretmana.

Ako se, kako bi uštedjela, ipak opredijeliš za neki jeftiniji salon, nemoj se iznenaditi ako efekt nakon tretmana bude slabiji, jer ga mnogi saloni nude, ali ga izrađuju uz pomoć niskokvalitetnih proizvoda, koji mogu izazvati reakcije na tvojoj koži, a svi znamo koliko je koža oko očiju osjetljiva.

Isto tako, obavezno obrati pažnju na to da ne radiš tretman dok si prehlađena, imaš temperaturu, ili bilo kakvu bolest oka u obliku konjunktivitisa.

Savršene obrve u kućnoj radinosti

Part 2 Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow lamination

Naravno, ako nisi u potpunosti sigurna je li ovaj tretman za tebe, olovke za obrve, gelovi i pomade su uvijek opcija!

Uz pomoć njih ćeš, iz udobnosti svog doma, za puno manju svotu potrošenog novca, uspješno i precizno docrtati dlačice koje ti nedostaju, a uz pomoć gelova za obrve, one će ostati na mjestu, baš kao da si radila laminaciju obrva.

Pročitaj još: Maybelline New York Brave Together: Pobijedimo anksioznost i spriječimo depresiju zajedno!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pencil

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow 36H

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Express Brow Satin Duo Eyebrow Pencil 04 Dark Brown

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel

  Naručite odmah
 • YSL Couture Brow Slim Eyebrow Gel

  Naručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Eyebrow Pencil

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, oči , obrve, YSL, nyx, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, estetska kirurgija, laminacija obrva

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Guste trepavice, Jumbo volumen, brzo i jednostavno u dva koraka. Koja nam to inovacija umjetnih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a?

Koja nam inovacija umjetnih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a? Jeste li spremni za Jumbo volumen na vašim trepavicama...