Pet najvećih neprijatelja kože

Tijekom cijeloga života ne prestajemo se boriti s kožom lica. I dok se opskrbljujemo zaštitnim faktorima i vitaminom D, očito je da je njega kože lica složenija od raznih reklama s kojima se redovito susrećeno. Donosimo vam pet najvećih neprijatelja kože koje bi trebali što manje konzumirati.

Mlijeko


Iako su učinci mlijeka uglavnom mali, prema nekim dermatolozima mliječni proizvodi mogu doprinijeti kožnim problemima. Ljudi koji su pili djelomično obrano mlijeko imali su najgore probleme s aknama. No, unos kalcija u organizam je važan za zdravlje kože, stoga pripazite da ga unesete u organizam putem drugih namirnica.

Kava


Ako ste već smanjili konzumaciju mlijeka i šećera, isto biste mogli učiniti i s kavom? Čak i ako ju pijete bez dodataka, kava je pravi krivac ove neugodne pojave na koži jer izbacuje hormone iz ravnoteže i utječe na stres. Na sreću, svoju dozu energije možete dobiti iz čaja.

Bijelo brašno


Bijeli kruh, tjestenina i kolači, pa čak i kukuruzni sirup, sadrže škrob te ih ne biste trebali često jesti ako želimo čistu kožu i vitku figuru. Hrana koja ima visoku vrijednost glikemijskog indeksa može velikom brzinom podići razinu šećera u krvi.

Alkohol

Alkohol je prirodni diuretik, što bi značilo, veća konzumacija ujedno i brža dehidracija. To koži oduzima potrebnu prirodnu vlagu, što također potiče stvaranje bora, ali i crvenih prištića.

Šećer

I za kraj, šećer. Rafinirani šećer je već poznata namirnica koja uzrokuje akne, bore i ostale nepravilnosti na koži. Šećer je jedna od namirnica koja potiče razvoj kroničnih upala. Kao i mliječni proizvod, postoje zdravije solucije. Birajte nerafinirani šećer koje već možete kupiti u većini prodavaonica, na odjelu zdrave prehrane. Međutim, nemojte zaboraviti niti na med.

Pročitaj više o: Piling kože, koliko ga često raditi?

Povezane teme: njega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Back to school: must have lakovi za nokte

Pred tobom su najbolji lakovi za nokte za školske dane, a podijelili smo ih u pet nepogrešivih stilova manikure za sva tvoja izdanja i raspoloženja ...