Pet pravila za korištenje maskare

Maskara spada među najkorišteniju kozmetiku, no mnoge je žene još uvijek ne znaju pravilno nanositi. Velika većina žena koristi upravo samo maskaru kako bi istaknule oči tijekom dana i često ne nanose ništa drugo. Maskara je najkorištenija dekorativna kozmetika na svijetu, pa nije niti čudno da se svake godine na tržištu javljaju nove maskare s novim efektima. One koje produljuju trepavice, daju gustoću, kombinacija jednog i drugog, vodootporne i mnoge druge.

1.


Prije nego što počnete s nanošenjem maskare na oči, provjerite je li maskara nova, te je li istekao rok trajanja. Ukoliko vam stoji više od godine dana slobodno ju bacite bez jer stare maskare mogu izazvati ozbiljne upale i komplikacije u području očiju. Maskara je najopasnija od svih vrsta šminke kada je stara, upravo zbog njezinog kontakta s očima

2.

 

Crna maskara dobro stoji svakome, bez obzira na boju tena, kose i očiju. Svrha maskare je naglasiti oblik oka i definira trepavice, pa treba biti vidljiva jer inače nećete postići željeni efekt. Ipak, to ne znači da ne možete eksperimentirati s drugim bojama. Ljubičasta maskara savršeno će se uklopiti sa zelenim, plavim i svijetlosmeđim očima, dok će plava i zelena stvoriti kontrast s tamnosmeđim očima.
 

3.


Koristite ispravan i kvalitetan uvijač za trepavice. Mnoge žene ne koriste ovo pomagalo jer misle da će ostati bez trepavica. To se može dogoditi ako ih uvijate nakon što ste nanijeli maskaru. Dakle, uvijač se koristi isključivo prije maskare.

4.


Koristite se četkicom bez maskare. One služe za nanošenje tankog sloja na trepavice i odvajanje prije nanošenja maskare. Make up stručnjaci garantiraju da su učinkoviti. Pokušajte, kad god imate više vremena za šminkanje, a efekt će biti zadivljujući.

5.

 

Zdravlje iznutra koristit će trepavicama više od bilo kojeg kozmetičkog tretmana. Vitamini B, C i E i minerali kao što su magnezij, cink i silicij potiču rast trepavica.  Preporučuje se i konzumiranje puno vode i izbjegavanje alkohola i kofeina koji usporavaju rast trepavica. Ukoliko se budete pridržavali ovog savjeta, i samo nanošenje maskare bit će jednostavnije jer će vam trepavice već same po sebi biti guste i lijepe.

Pročitaj više: Tri efekta maskare: Pogled ispod najizazovnijih trepavica u SAMO 3 koraka

Povezane teme: maskara, tuš, večernja šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Makeup pogreške zbog kojih izgledaš starije

Daješ puno novaca na kvalitetne beauty proizvode, nabavljaš najnovije serume i maske za pomlađivanje, redovito posjećuješ kozmetičara, ali usprkos tom...