Piling kože, koliko ga često raditi?

Kako starimo, tako našoj koži treba sve više vremena da se obnovi. Mrtve stanice koje ostaju na koži mogu začepiti pore i uzrokovati pojavu akni, urasle dlačice, sivilo kože pa čak i bore. Kako bi ubrzali obnovu kože, trebali bi raditi piling lica kojim se ukljanjaju mrtve stanice.

Koliko ga često raditi?

Pravi odgovor je jednom ili dvaput tjedno, uz pažljivo praćenje reakcije kože vašega lica. Možda će vam biti dovoljno i jednom tjedno, no ukoliko to radite češće, onda provjerite reagira li vaša koža, je li iritirana, izbacuje li crvenilo ili druge neuobičajene pojave. Također, ovo pravilo se mijenja ovisno o godišnjem dobu. Za vrijeme toplijih i vlažnijih mjeseci dobro je češće raditi piling, a zimi rjeđe jer je naša koža tada dosta suha i lakše ju je iziritirati. Ukoliko uočite da ste pretjerali, nekoliko dana odmarajte kožu i koristite smo kozmetiku za osjetljivu kožu i nemojte prečesto ići na sunce jer vam je zaštitna barijera kože oštećena. I više to ne ponavljajte.

Tijekom pilinga pazite da ne oštetite kožu. Nemojte je prejako masirati jer tako možete pogoršati crvenilo i isušenost, te nipošto nemojte zaboraviti nakon pilinga lice dobro nahraniti bogatom hidratantnom kremom koja će joj dati posebnu svježinu.
Pročitaj više o: 3 make-up savijeta za hladnije vrijeme

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se