Podizanje kapaka šminkom: korak po korak

Najčešće se vežu za zrelu dob, jer s godinama tonus mišića i kože opada, ali spuštene kapke mogu imati i mladi. Štoviše, ovakav oblik očiju imaju i mnoge poznate dame, i starije i mlađe. Uzmimo za primjer popularne svjetske glumice Kate Winslet i Blake Lavely ili simpatičnu Camillu Cabello.

Iako spušteni kapci važe kao sinonim za tužan pogled, to ne mora biti tako, sve dok imamo makeup! Evo kako i ti možeš izgledati mlađe i podići svoje kapke uz pomoć šminke.

Ništa bez primera

Prvo u što moraš investirati i to bez oklijevanja je kvalitetan primer za kapke. Osobe koje imaju spuštene kapke dobro znaju da se makeup neće dugo zadržati na oku ako ga ne osiguramo adekvatnim proizvodom. Dakle, kako bi izbjegla razmazivanje šminke na kapcima, prvo i osnovno pravilo glasi – ne započinji šminkanje bez primera!

Nanošenje sjenila

Svjetlije sjenilo nanesi od linije trepavica nagore, sve do pregiba na kapcima, a tamniju nijansu tik iznad mjesta na kojem se nalazi pregib i dalje prema obrvama. Tako će se boja vidjeti i kad otvoriš oči, točnije, neće ostati skrivena ispod pregiba karakterističnog za spuštene kapke. Pažljivo blendaj prijelaze između nijansi kako bi se makeup stopio, a tvoj pogled dobio dubinu.

Još jedan dobar savjet je šminku nanositi otvorenih očiju, jer pronalaženje prirodnog pregiba u tvom slučaju može biti nemoguća misija ako su oči zatvorene, a imaš prirodno spuštene kapke.

Trik s maramicom

Ako si početnik u nanošenju sjenila za oči, a imaš problem sa spuštenim kapcima, ovaj trik će ti biti od velike pomoći. Uzmi maramicu i prisloni je od vrha nosnice do vanjskog ruba obrve, kako bi na kapku izvukla super ravnu liniju. Nanesi sjenilo od sredine oka do maramice, pod kutom koji sama odrediš, ali tako da boja bude vidljiva kad otvoriš kapke. To će stvoriti iluziju da su oči podignute i budne. U ovom slučaju možeš nanijeti i malo sjenila tik ispod donjeg kapka.

Mat ili sedefasta sjenila?

Ako želiš smanjiti upadljivost kosti ispod obrva, drži se mat sjenila. Bilo koja sedefasta nijansa će reflektirati svjetlo i učiniti da taj dio lica izgleda još veće i dominantnije nego što ustvari je. Kako bi skrenula pažnju sa spuštenih kapaka, sedefasto sjenilo koristi samo na centru (pokretnom dijelu) kapka ili u unutrašnjim kutovima, jer ćeš tako stvoriti dojam “otvorenog” oka.

Cat-eye je definitivno najveći izazov kad imaš spuštene kapke, pa je najbolje izbjegavati ovaj makeup look. S druge strane, smokey-eye je više nego poželjan, i to u bakrenim nijansama.

Manje je više

Kad imaš spuštene kapke nema potrebe za gomilanjem slojeva sjenila različitih boja. Umjesto toga, primerom osiguraj da sjenilo cijelog dana ostane postojano, nanesi par slojeva neutralnog sjenila u nijansi koja laska boji tvog tena i preskoči svijetle, “otkačene” i jarke boje.

Što s eyelinerom?

Iako se načelno ne preporučuje u slučaju spuštenih kapaka, postoje trikovi zahvaljujući kojima nećeš u potpunosti morati odustati od ovog makeup proizvoda.

Ako ga već koristiš, pazi da njegova tekstura bude tekuća, a linija koju izvlačiš bude što tanja i smještena uz sam rub trepavica. Kako bi postigla mačkasti izgled, važno je liniju ne zakrivljivati na gore, jer će je kapak doslovno preklopiti i razmazati. Umjesto toga liniju samo produži prema sljepoočnici, vodeći računa da ne prelazi prirodni nabor kapka.

Podizanje kapaka šminkom: korak po korak

Opće pravilo za eyeliner je da se držiš samo gornjeg kapka. Ako obrubiš i donju liniju, postići ćeš efekt “uramljivanja” i tako još više privući pažnju na ono što si u startu željela sakriti. Izbjegavaj debele, teške linije i nikad ne crtaj vodenu liniju.

Fokus na trepavicama

Zapamti, uvijač i maskara su tvoji najbolji prijatelji. Nanesi par izdašnih slojeva maskare za izduživanje na prethodno uvijene trepavice. Kad imaš spuštene kapke, trepavice najvjerojatnije uvijek dodiruju kost iznad kapka i zato se boja konstantno preslikava na kožu, miješa sa sjenilom i radi opći kaos na licu. Kako se to ne bi događalo, koristi vodootpornu maskaru. Dugačke i prije svega uvijene trepavice savršeno podižu kapke.

Oblikovanje obrva

Protiv tužnog i umornog izgleda možeš se boriti i obrvama. One uvijek moraju biti uredne i oblikovane tako da otvaraju pogled. Unutrašnji dio (uz nos) je deblji i postepeno se sužava prema sredini da bi u krajnjoj vanjskoj točki obrve bile najtanje.

Highlighter za kraj

Jedan od onih beauty proizvoda koji ti može promijeniti život! Ništa ne pruža instant face lifting kao “donošenje” svjetla na one dijelove lica koji su pod sjenilom. Trunka highlightera u kutovima očiju, tik ispod i iznad obrva dobitna su kombinacija!

Pročitaj još: Part 2: Sve što trebaš znati o tretmanima lash lift i brow lamination

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Pigment Primer

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 1.5 N

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Multifinish

  Naručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Gel

  Naručite odmah
 • Lancôme Custom Drops Highlighter Golden Glow

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pencil

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, tuš, sjenila za oči , oči , tuš za oči , YSL, primer, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči kako pravilno odabrati i nanijeti rumenilo za lice

Saznaj kako među brojnim rumenilima u prodaji, odabrati odgovarajuće rumenilo za sebe i kako ga nanijeti ovisno o obliku svoga lica...