Postani make-up master: Top 5 maskara trikova

Koliko puta si poželjela imati onaj isti zavodljivi pogled kakav imaju dobro poznate face koje se šepure s naslovnih stranica modnih časopisa? Probala si sve, ali si i dalje kilometrima daleko od njihovog samouvjerenog looka? Zavidiš im na volumenu i dužini trepavica i misliš da je čarolija takvog pogleda nedostupna za većinu običnih smrtnika? E, tu se varaš! Prvo ćemo razjasniti najvažnije: njihova maskara vjerojatno nije ništa bolja od tvoje, samo što one iza sebe imaju cijelu vojsku vizažista koja savršeno vlada tehnikom i zna razne trikove. Uz par savjeta i ti ćeš brzo i lako doći do očaravajućih i potpuno neodoljivih trepavica.

Postani make-up master: Top 5 maskara trikova

Maskara po tvojoj mjeri

Za početak, kako bi ti oči izgledale krupnije i izazovnije, najvažnije je da prije kupovine odrediš šta je ono što ti zapravo nedostaje - gustoća ili dužina. Najbolja maskara je ona koja jamči intenzivnu definiciju, stoga odaberi pravi proizvod za sebe i primjeni trikove koje ti otkrivamo!

1. Cik-cak

Postavi četkicu tik uz korijen trepavica i pomjeraj lijevo-desno kako bi dlačice na četkici zahvatile svaki djelić trepavica i ostavile jednaku količinu boje. Zaboravi onaj „neuračunljivi” pokret rukom gore-dolje jer ako želiš više proizvoda na četkici, dovoljno je da je okrećeš unutar bočice i lagano izvlačiš.

2. Donje trepavice i kutovi

Trudi se zahvatiti dlačice koje se nalaze u samim kutovima, jer ćeš tako vizualno povećati oči. Kako bi im lakše pristupila, savij četkicu pod kutom koji ti najviše odgovara. Ne zaboravi na donje trepavice, jer će upravo one dodatno pojačati efekt krupnih očiju. Vodi računa da ne pretjeraš s količinom, jer ćeš u protivnom izgledati kao da imaš koju godinu više.

3. Raščešljaj trepavice

Tko još želi slijepljene trepavice a la „spider”? Slijedi trendove i potrudi se razdvojiti dlačice tako što ćeš ih poslije svakog sloja raščešljati specijalnim češljićem. To neće umanjiti njihovu gustoću, samo će cjelokupna slika biti mnogo urednija i ljepša, a pogled otvoren i blistav.

4. Minimum 2 sloja

Kako bi postigla željeni efekt, nemoj štedjeti - nanesi barem dva sloja. Prvi bi trebao biti tanji, jer ima za cilj oblikovanje trepavica. Kada se prosuši, nanesi drugi, obilniji sloj, koji ima zadatak učiniti trepavice gušćima. Ako su tvoje prirodne trepavice izuzetno tanke i rijetke, možeš se odlučiti i za treći sloj.

5. Uvijač za trepavice

Koristi ga isključivo na suhim, nenamazanim trepavicama. Kako bi postigla što bolji efekt, uvijač zagrij fenom, ali pazi da se metal ne zagrije previše, jer se možeš opeći. Prisloni ga uz sam korijen trepavica pa lagano pritisni i drži 30-ak sekundi. Isti postupak ponovi i na sredini trepavica, a cijeli proces završi uvijanjem samog vrha.

Bonus savjeti

- Dok nanosiš maskaru na trepavice, četkicom ih blago guraj prema kapku kako bi ih dodatno uvila. 

- Ako voliš  izuzetno guste trepavice, poslije prvog sloja, mekim kistom nanesi manju količinu dječjeg pudera. Prah će ostati zalijepljen za trepavice što će ih učiniti debljima nakon što na njih naneseš i drugi sloj. Vodootporna maskara bi mogla biti najbolje rješenje prilikom isprobavanja ovog trika.

- Ne zaboravi da je smeđa maskara definitivno najbolje rješenje za plavuše, jer se savršeno uklapa uz svijetlu kosu i svijetli ten, a naročito uz svijetle obrve. S njom ćeš izgledati manje napadno i prirodnije, a oči će djelovati budno i bistro.

Postani make-up master: Top 5 maskara trikova

Što jamči uspjeh?

Kao što smo rekli na početku, najbolja maskara za oči je ona koja će trepavice učiniti gušćima ili dužima, ovisno o tome što ti je potrebno. Naravno, najpoželjnije rješenje je maskara koja u sebi sadrži obje formule - i za volumen i za dužinu. Dobra četkica je ključ uspjeha, jer ako na sebi ima puno dlačica vrlo lako ćeš povećati volumen i to za nekoliko puta! A još ako ambalaža posjeduje odstranjivač viška proizvoda s četkice, najljepši mogući izgled je apsolutno zajamčen. U svakom trenutku ćeš imati optimalnu količinu proizvoda na trepavicama, savršenu definiciju i razdvojene trepavice bez grudica.

Pročitaj još: 4 Make-up tajne: Osvježi pogled šminkom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oréal Paris Unlimited Mascara

    Naručite odmah
  • L’Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, trepavice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup tutorijal by Anastasija: Anastasijin svakodnevni makeup look

Anastasija je otkrila koje to trikove tijekom šminkanja za svoje dnevne obaveze najčešće koristi...