Postani makeup master: Top 5 maskara trikova

Koliko puta si poželjela imati onaj isti zavodljivi pogled poput dobro poznatih faca koje se šepure s naslovnih stranica modnih časopisa? Zavidiš im na volumenu i dužini trepavica, i misliš da je čarolija takvog pogleda nedostupna za većinu običnih smrtnika? E, tu se varaš! Uz naših top 5 maskara trikova i ti ćeš brzo i lako doći do očaravajućih i potpuno neodoljivih trepavica.

Maskara po tvojoj mjeri

Za početak, kako bi ti oči izgledale krupnije i izazovnije, najvažnije je da prije kupovine odrediš što je ono što ti zapravo nedostaje - gustoća ili dužina. Najbolja maskara je ona koja ti pruža intenzivnu definiciju trepavica,stoga odaberi pravi proizvod za sebe.

Maskara koja je od nedavno dostupna u drogerijama, a za koju se predviđa da će biti pravi hit u 2021. godini je L'Oréal Paris Air Volume maskara. Djevojke je već isprobavaju, a mega volumen, bez otežavanja popraćen laganim osjećajem je i više nego zapažen na njihovim profilima. Tome svjedoči i ova fotka:

Kada se budeš izvještila u sljedećih top 5 maskara trikova i ti ćeš postati makeup master:

1. Cik-cak nanošenje maskare

Postavi četkicu tik uz korijen trepavica i pomjeraj lijevo-desno kako bi dlačice na četkici zahvatile svaki djelić trepavica i ostavile jednaku količinu boje. Zaboravi onaj mahinalni pokret rukom gore-dolje, kada više puta uzastopno gurneš i izvadiš četkicu iz bočice maskare, misleći da time činiš uslugu maskari i svojim trepavicama! Tako samo uvlačiš zrak u bočicu, čime smanjuješ rok uporabe maskare. Ako želiš više proizvoda na četkici, dovoljno je da je okrećeš unutar bočice i lagano izvlačiš.

2. Maskara se prvo nanosi na donje trepavice

Ovo je jedan od omiljenih maskara trikova profesionalaca – maskara se uvijek prvo nanosi na donje trepavice. Upravo one će dodatno pojačati efekt krupnih očiju. Vodi računa da ne pretjeraš s količinom, jer ćeš u protivnom izgledati kao da imaš koju godinu više. Trudi se zahvatiti dlačice koje se nalaze u samim kutovima, jer ćeš tako vizualno povećati oči. Kako bi im lakše pristupila, savij četkicu pod kutom koji ti najviše odgovara.

3. Raščešljaj trepavice poslije svakog sloja maskare

Tko još želi slijepljene trepavice? Slijedi trendove i potrudi se razdvojiti dlačice tako što ćeš ih poslije svakog sloja raščešljati specijalnim češljićem. To neće umanjiti njihovu gustoću, samo će cjelokupna slika biti mnogo urednija i ljepša, a pogled otvoren i blistav.

4. Nanesi minimum 2 sloja maskare

Kako bi postigla željeni efekt, nemoj štedjeti - nanesi barem dva sloja. Prvi bi trebao biti tanji, jer ima za cilj oblikovanje trepavica. Kada se prosuši, nanesi drugi, obilniji sloj, koji ima zadatak učiniti trepavice gušćima. Ako su tvoje prirodne trepavice izuzetno tanke i rijetke, možeš se odlučiti i za treći sloj.

5. Pravilna uporaba uvijača za trepavice

Koristi ga isključivo na suhim, nenamazanim trepavicama. Kako bi postigla što bolji efekt, uvijač zagrij fenom, ali pazi da se metal ne zagrije previše, jer se možeš opeći. Prisloni ga uz sam korijen trepavica pa lagano pritisni i drži 30-ak sekundi. Isti postupak ponovi i na sredini trepavica, a cijeli proces završi uvijanjem samog vrha.

Što garantira uspjeh?

Kao što smo rekli na početku, najbolja maskara za oči je ona koja će trepavice učiniti gušćima ili dužima, ovisno o tome što ti je potrebno. Naravno, najpoželjnije rješenje je maskara koja u sebi sadrži obje formule - i za volumen i za dužinu. Dobra četkica je ključ uspjeha, jer ako na sebi ima puno dlačica vrlo lako ćeš povećati volumen i to za nekoliko puta!

Dok mažeš trepavice, četkicom ih blago guraj k kapku kako bi ih dodatno uvila, a ako voliš izuzetno guste trepavice, poslije prvog sloja, mekim kistom nanesi manju količinu dječjeg pudera. Prah će ostati zalijepljen za trepavice što će ih učiniti debljima nakon što na njih naneseš i drugi sloj.

Ne zaboravi da je smeđa maskara definitivno najbolje rješenje za plavuše, jer se savršeno uklapa uz svijetlu kosu i svijetli ten, a naročito uz svijetle obrve. S njom ćeš izgledati manje napadno i prirodnije, a oči će djelovati budno i bistro.

Pročitaj još: Kako odabrati najbolji puder za masnu kožu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Air Volume Mega Mascara

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči , zimski trendovi, zimski make-up, trepavice, Loreal Paris, Air Volume

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Šampon za suho pranje kose: kako ga koristiti?

Šampon za suho pranje kose štedi vrijeme i energiju i definitivno je najbolji saveznik aktivnih ljudi, onih koji redovito treniraju ili su često na pu...