Preporodite svoju kožu: Ove trikove ćete obožavati

Često čujemo da je našoj koži potrebna posebna zimska njega. Međutim, hidratacija kože zimi mora biti postupna i sveobuhvatna. Još jedan poseban faktor predstavlja i razdoblje proslava i teške šminke, koja iako može biti dobar zaštitni sloj, ipak može osušiti kožu i produbiti bore. Zbog toga bi se trebalo pridržavati sljedećih koraka:

Hidratacija


Bez obzira na to koji tip kože imate, važno je da je dodatno zaštitite nakon praznika i u zimskom periodu. Zbog toga je hidratantna krema must have u ovom periodu. Ovdje morate voditi računa da i normalna i suha koža zahtijevaju malo intenzivniju hidrataciju nego obično, dok masnoj koži možete priuštiti kremu strukture gela koja će dovoljno osvježiti i zaštititi kožu. Ipak, ako i nakon praznika nastavite sa svakodnevnim šminkanjem, imajte na umu da je ovo onaj period kada je krema obvezna ispod pudera, no pažljivo birajte jer pojedine kreme mogu drastično promijeniti boju i teksturu pudera.

Čišćenje kože


Nakon brojnih proslava, ako ste svakodnevno skidali šminku, vaše lice može djelovati čisto, no vaše pore su i dalje ispunjene brojnim preparatima. Kako biste izbjegli mitesere i prištiće, odvojite jedan dan za dubinsko čišćenje kože. Naparite kožu, a potom skinite prljavštinu pažljivo i postupno. U ovom slučaju vam može koristiti kombinacija micelarne vode, pilinga i gelova za čišćenje kože. Ne zaboravite da je vaša koža dodatno osjetljiva nakon čišćenja te je zaštitite kvalitetnom kremom ili uljem.

Rituali koji trebaju postati dio vaše rutine


Iako je odmaranje kože nakon praznika ne samo poželjno već i prijeko potrebno, ne zaboravite uvrstiti ove rituale u svoju svakodnevicu kako biste očuvali svježinu i tonus. Tako, na primjer, možete svojoj koži jednom tjedno priuštiti piling ili tretman maskom, koju možete i sami pripremiti. Redovna detoksikacija vaše kože dovest će do toga da vaša koža uvijek bude njegovana, a vaš ten blistav i veličanstven.

Pročitaj više: Moja zimska rutina u pet koraka by @Isabella Rakonić

Povezane teme: lice, stil, njega , zimski trendovi

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Make-up in the City: Tehnike i trikovi za NG večer s Dunjom

Nadamo se da si odabrala ili barem suzila izbor po pitanju onoga s kime ćeš dočekati Novu godinu, gdje ćeš proslaviti i što ćeš obući i obuti za tu pr...