Priprema kože za novogodišnju šminku

Vjerujemo u vaš stručni izbor tekućeg pudera i napredne tehnike iscrtavanja kontura, ali smo isto tako sigurni da ste svjesni da nijedan kvalitetan makeup proizvod ne može ispraviti slučajne greške u svakodnevnoj njezi lica. Naročito kad je riječ o važnim događajima poput proslave Nove godine, želite postići onu višu razinu vještine uljepšavanja. Upravo zato učinit ćete sve kako bi savršeni tekući puder (kao i svi drugi makeup „pomoćnici” koje nanosite na podlogu) izgledao poput „druge kože”.

Otkrit ćemo vam kako je to moguće postići obratite li pozornost na sljedeći specijalni korak u vašem ritualu ljepote, koji, priznajte, znate i preskočiti.

Sastojci koji brzo daju rezultate


Svakodnevna njega kože lica svakako počinje izborom odgovarajućeg gela za umivanje i nadamo se da su vam naši savjeti pomogli izabrati onaj pravi. Međutim, kad pripremate lice za nanošenje nešto „teže” šminke, potrebno je obaviti dubinsko čišćenje, a u toj misiji ljepote podršku pružaju maske za lice od gline.

Ovisno o tipu kože, izaberite varijantu čiji sastojci su pažljivo birani u skladu s njenim potrebama. Primjerice, imate li masnu kožu i želite spriječiti „sjaj”, na popisu sastojaka maske od gline poželjan je ekstrakt eukaliptusa ili biljni ugljen. Oni će pročistiti vaše pore i matirati površinski sloj kože te stvoriti savršenu podlogu za mat šminku za posebnu noć.

S druge strane, imate li suhu kožu kojoj neće odgovarati sjajni makeup look koji ste isplanirali, izaberite masku s učinkom pilinga. Za vas je maska koja sadrži ekstrakt crvenih algi, jer ćete na taj način najbolje ukloniti mrtve stanice kože, izravnati sve nesavršenosti i postići svježi i ujednačeni ten.

Greška koja mora biti spriječena


Nakon što ste vaš dom pretvorile u spa salon, a prije no što ste se počele šminkati,  potrudite se izbjeći jednu od najvećih grešaka koju svakodnevno čine brojne žene. Naime, da bi tekući i čvrsti puder najbolje „legli“ na vašu kožu lica, dozvolite joj upijanje prethodno nanesene hidratantne kreme. Tako ćete izbjeći nepravilnosti poput viška pudera na nekim dijelovima lica koje je teško ujednačiti, a zbog kojih nastaju neželjene vidljive crte.

Osim kvalitetnom šminkom, naoružajte se našim savjetima i strpljenjem i obećavamo vam besprijekorni izgled u cijeloj novogodišnjoj noći.

Pročitajte više o: 5 proizvoda za njegu kože kojih se ne odričemo

Za ovaj izgled preporučujemo

 • LOreal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Purify Mask

  Naručite odmah
 • LOreal Paris Pure Clay Glow Mask

  Naručite odmah
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Dry and Sensitive skin

  Naručite odmah
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

Povezane teme: lice, maske za lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Savršene obrve u nekoliko koraka

Djevojke iz Make Up In The City serijala Dunja, Tea i Paula su ovoga puta podijelile svoje savjete i trikove, kao i proizvode koje koriste prilikom ob...