Pripremite svoju kožu za hladnije dane

Mirišljavi sapuni


Mirišljave sapune koji dodatno isušuju vašu kožu, zamijenite prirodnim sapunima, te nakon tuširanja, lice i tijelo nahranite nježnim mlijekom i hranjivom kremom. Za njegu lica, vrata i dekoltea koristite kreme protiv bora koje će nahraniti kožu iznutra.

Prehrana


Prehrana mora biti bogata mineralima i vitaminima  koji osiguravaju nesmetan metabolizam kože, ali i podižu imunitet cijelog organizma. Preporučuje se konzumacija svježeg voća i povrća bogatog željezom i vitaminom C.

Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom


Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom koja brzo uklanja zaštitni sloj kože koji održava njenu elastičnost i vlažnost. Radije se tuširajte mlakom vodom ili naizmjenično toplom i hladnom kako bi potaknuli prokrvljenost čitavog organizma.

Kreme sa zaštitnim faktorom


Bez obzira što je zima pred vama , unatoč niskim temperaturama vaša koža nije sigurna od štetnih UV zraka pa ne bacajte kreme sa zaštitnim faktorom. Lice i ostale dijelove tijela koje ne možemo sakriti odjećom, potrebno je zaštititi prije odlaska iz kuće.

Usnice zaštitite prije nego postanu suhe. Danas je na tržištu velika ponuda balzama za usnice, no pritom pripazite da sastav bude što prirodniji.

Pročitaj više o: Sve tajne savršene podloge

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se