Pronađi savršenu maskaru za svoje trepavice

Maskara je zaista najbolja (kozmetička) prijateljica većine žena. Čak i ako se rijetko kad šminkaš, u svojoj toaletnoj torbici sigurno imaš bar jednu maskaru. Međutim, nije rijetkost ugledati ženu kako stoji ispred makeup police, dok u ruci drži nekoliko različitih maskara, ne znajući koja je pravi izbor za nju. Maskara za duže trepavice, za volumen, vodootporna maskara, dugotrajna, ona koja ne stvara grudice... A tek četkice za maskare! Gumene, od vinila, prirodne, dvostruke, trostruke, sa zglobom za savijanje, obične...

Recimo samo da se slažemo s tobom da izbor nije ni malo jednostavan. Međutim, tvoja idealna maskara postoji, a mi ćemo ti je pomoći pronaći.

Kako do one prave?

Kako bi istaknula punu ljepotu svojih očiju, moraš odabrati “onu pravu” maskaru. Ona treba pratiti ritam tvojih obaveza, oblik tvojih očiju, kao i strukturu tvojih trepavica. Imaj na umu da ako neka maskara odgovara tvojoj prijateljici ne mora značiti da će odgovarati i tebi. Istina je da svaka maskara ne daje isti efekt, niti će svaka odgovarati baš tvom tipu trepavica.

Pronađi savršenu maskaru za svoje trepaviceDrugim riječima, ako smatraš da određena maskara “ne valja”, vrlo je moguće da si samo odabrala pogrešnu maskaru za svoj tip trepavica, to jest – maskaru s pogrešnim završnim efektom i pogrešnim oblikom četkice.

Kako je tržište prepuno najrazličitijih proizvoda, izabrali smo četiri odlične maskare za volumen, ali sa značajnim razlikama – svaka od njih pruža drugačiji završni efekt i ima drugačiju četkicu. Ne znamo jesi li čula za “3Č” pravilo, ali četkice čine čuda. One mogu biti različitih oblika i materijala ovisno o čemu stvaraju različite efekte na trepavicama.

Podvlačimo: tajna za savršene trepavice krije se upravo u završnom efektu maskare i obliku njene četkice!

Zato, pažljivo usporedi karakteristike svake od navedenih maskara, jer smo sigurni da ćeš nakon ovog vodiča, razotkriti misterij i saznati koja je prava za tebe!

Air Volume Mega maskara

Kad otvoriš modernu rozu bočicu L’Oréal Paris Air Volume Mega maskare, prvo ćeš ugledati njenu veliku pufastu četkicu. Radi se o mekoj četkici s pažljivo kombiniranim kraćim i dužim vlaknima. Zahvaljujući kraćim vlaknima, četkica doseže do svake trepavice, dok ih duža vlakna razdvajaju i ravnomjerno nanose kremastu formulu maskare od korijena do vrha. Na taj način, Air Volume Mega maskara pruža vrtoglavi mega volumen, bez otežavanja trepavica.

Izaberi Air Volume Mega maskaru ako…

Ova maskara je idealna za tebe ako su tvoje trepavice dugačke, ali rijetke. Zbog njene debele i guste četkice će čak i najtanje i rijetke trepavice izgledati gusto. Što je četkica pufastija i veća, toliko će trepavice izgledati gušće i duže nakon nanošenja maskare. Dakle, četkice zaista mogu činiti čuda, a ova četkica s dva tipa vlakana istaknut će baš svaku trepavicu na tvom oku. Tvoje trepavice će dostići mega volumen, ali zahvaljujući kremastoj formuli maskare, ostat će paperjaste i lagane. Uz to, njena formula je hipoalergena i pogodna za djevojke s osjetljivim očima.

Lash Paradise maskara

L’Oréal Paris Lash Paradise maskara kreirana je za djevojke koje vide ljepotu u svemu. Postoje dvije specifičnosti vezane za ovu maskaru na koje trebaš obratiti pažnju. Prva je njena formula koja sadrži njegujuće sastojke, a druga je njena četkica neobičnog oblika, koja podsjeća na pješčani sat. Zaista, cjelokupan dizajn, ali i karakteristike ove maskare asociraju nas na nježnost jedne žene i parišku eleganciju.

Izaberi Lash Paradise maskaru ako…

Ova maskara “otvara” pogled, pa je idealna za djevojke koje imaju sitne oči ili spuštene kapke. Njena četkica u obliku pješčanog sata će doprijeti do svake tvoje trepavice i dati im gustoću i raskošan volumen koji će te ostaviti bez daha. Ovo je vrlo mekana četkica, poput pera sa sitnim finim dlačicama, pa ćeš imati osjećaj kao da četkica s lakoćom grli baš svaku tvoju trepavicu.

Za još “budniji pogled”, nanesi maskaru u cik-cak potezima od samog korijena trepavica, jer ćeš tako stvoriti iluziju eyelinera. Formula Lash Paradise maskare je obogaćena ricinusovim uljem, ružinim uljem i ekstraktom različka, te će tvoje trepavice ostaviti mekanima i nježnima. Uz to, ima ultra meku četkicu, za ugodno nanošenje i formulu pogodnu za djevojke s osjetljivim očima.

Bambi Oversized Eye maskara

L’Oréal Paris False Lash Bambi Oversized Eye maskara je kao stvorena za djevojku koje želi da njen odvažan pogled bude u prvom planu. Sama maskara, i po nazivu, pakiranju i efektu je nešto što će pažnju privući modernim „bold“ djevojkama.

Izaberi Bambi Oversized Eye maskaru ako…

Ova maskara je idealna za tebe ako imaš “teške” trepavice koje padaju, a želiš XXL volumen i dugačke “bambi” trepavice. Tajna je u četkici kupastog oblika od elastomera (u svakodnevnom rječniku poznatija i kao silikonska četkica). Ovo je velika i savitljiva četkica koja s lakoćom podiže svaku trepavicu i daje im podjednako veliki volumen bez grudica. Ako voliš staviti maskaru i na donje trepavice, ovaj tip četkice je idealan za “zaokruženi” eye look. Dakle, ako želiš volumen i definiciju trepavica u paketu, ova maskara je za tebe.

Volume Milion Lashes maskara

L’Oréal Paris Volume Milion Lashes predstavlja pravi klasik među maskarama koji daje definiran volumen, prirodan završni efekt i predstavlja “siguran” izbor za svaki dan.

Izaberi Volume Milion Lashes maskaru ako…

Ako su tvoje trepavice prirodno guste i podignute, klasična četkica predstavlja najbolji izbor. U tom slučaju, ona će samo još bolje upotpuniti tvoj pogled, definirati tvoje trepavice i stvoriti savršeni dnevni “no makeup” look. Zbog toga, Volume Milion Lashes maskara je idealna za postizanje “čistog” i prirodnog izgleda. Njena četkica od elastomera (silikonska četkica) će suptilno razdvojiti tvoje guste trepavice i omogućiti njihovo lako raščešljavanje. Dakle, Volume Milion Lashes je za tebe ako si sretnica koja samo želi naglasiti svoje prirodne trepavice (čitaj: blago tebi!).

Na TI s karakteristikama maskare

Jedna od ove četiri maskare je ona prava, stvorena samo za tvoje trepavice! Da ponovimo gradivo – ključ je u završnom efektu maskare i obliku četkice, jer četkice čine čuda! Mislimo da sad sa sigurnošću možemo napisati da ćeš “naoružana” ovim znanjem uspjeti pronaći onu idealnu, i to već iz prvog pokušaja.

Piši nam za koju si se maskaru odlučila!

Pronađi savršenu maskaru za svoje trepavice

Pročitaj još: Jesenski parfemi: Listopad je savršeno vrijeme za mirisne eksperimente!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L’Oréal Paris Air Volume Mega Mascara

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Lash Paradise Mascara

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Collagene Million Lashes Extra Black Mascara

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris False Lash Bambi Oversized Eye Mascara

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, dnevna šminka, večernja šminka, oči , trend , proljeće, trepavice, vodootporna šminka

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjajila za usne: Naših Top 5

Ova sjajila za usne učinit će da tvoje usne budu sjajnog volumena, boje i neodoljive teksture....