Rumenilo ili bronzer: Pitanje je sad!

Vječita nedoumica – rumenilo ili bronzer!? Iako jedno drugo ne isključuju, mnogi i dalje nisu sigurni kad i kako bi ih trebalo koristiti. Zato sad rješavamo sve dileme, jer nema boljeg vremena za igru i eksperimentiranje s ova dva makeup proizvoda od ljeta!

Što je osnovna razlika između bronzera i rumenila?

Od kad je dokazana štetnost UV zračenja po zdravlje kože, mnoge djevojke su nošenje SPF zaštite na licu uvrstile u svoju svakodnevnu rutinu. To je upravo razlog zašto je bronzer postao jedan od najtraženijih proizvoda kad je riječ o šminkanju – jer je super-saveznik za postizanje preplanulog, brončanog tena, koji nam je uz SPF na licu sad teže postići. Kad je riječ o rumenilu – ono vraća licu prirodnu (rumenu) boju i čini da izgledaš svježe i odmorno, čak i kad to nisi. To je upravo i osnovna razlika između ova dva proizvoda – bronzer će tvojoj koži dati efekt preplanulosti, dok će rumenilo vratiti onu prirodnu “zdravu” boje kože nestalu uslijed neispavanosti ili umora. Dakle, kad ćeš odabrati rumenilo, a kad bronzer isključivo ovisi o efektu koji želiš postići.

Rumenilo ili bronzer: Pitanje je sad!Kako (kad) se koristi rumenilo?

Rumenilo se nanosi na najizraženiju točku na obrazima, točnije na vrhove jagodica u smjeru linije kose. Ono na jedinstven način ističe žensku ljepotu i dodaje dozu nježnosti cjelokupnom makeup-u. Možemo reći da je rumenilo pravi senzualni i romantični “komad” šminke. Odličan je za ona jutra kad nemaš vremena za nanošenje full cover tekućeg pudera ili potpunog makeup look-a.

Kako (kad) se koristi bronzer?

Bronzer se nanosi tamo gdje sunce prvo “dodiruje” lice, a to su: čelo, nos, jagodice, brada... Njime ćeš brzo i lako postići efekt prirodne osunčanosti i definiciju, a neizostavan je i u trenucima kad svoj look želiš oplemeniti dozom seksepila i dramatičnosti. Upravo zbog toga je jednako poželjan u opuštenim, dnevnim prilikama (ali u manjoj dozi), kao i u večernjim izlascima.

Rumenilo ili bronzer: Pitanje je sad!

Kakve vrste postoje?

Rumenilo u obliku kuglica, kamena, u prahu ili sticku… Izbor je zaista velik! Slično je i s bronzerima, pa kako onda odabrati pravi? Jednostavno – prema tipu kože!

Ako je koža suha, biraj proizvode koji imaju sjajnu završnicu, kako bi licu osigurala neophodnu svježinu. S druge strane, masna koža vapi za mat formulama, jer ćeš jedino s njima izbjeći neželjeni sjaj. Početnicima savjetujemo korištenje manje pigmentiranih formula koje se lako nadograđuju, jer će tako izbjeći sve one neželjene zamke koje podrazumijevaju prevelike i neprirodne kontraste na licu. A kako znati koje su to formule? Naš savjet je u najbližoj drogeriji isprobati sve moguće varijante ovih proizvoda i tako pronaći odgovarajuću za tvoj tip i ten kože.

Rumenilo ili bronzer? Može oboje i to zajedno!

Rumenilo ili bronzer: Pitanje je sad!

Iako većina djevojaka izbjegava istovremeno nanošenje bronzera i rumenila, ako dobro savladaš tehnike, neće biti problema. Važno je samo prvo nanijeti rumenilo i to direktno na jagodice, a zatim malo bronzera ispod jagodične kosti. Četkicom izblendaj nijanse kako se ne bi vidjeli oštri prijelazi i nastavi definirati konture na već spomenutim mjestima: čelo, duž obje strane nosa, dno brade, duž vilice i uz liniju kose. Lice će dobiti sasvim nov, preplanuo i zdrav izgled, bit će istaknute sve važne crte lica, a ujedno prikriveni nedostaci.

Dva bonus savjeta

Ako nosiš dekolte ili haljine bez ramena, ne zaboravi bronzer nanijeti i na ove dijelove tijela, kako bi zaokružila cjelokupan izgled i održala privid prirodnosti. Bez obzira koristiš li rumenilo, bronzer ili oba proizvoda istovremeno važno je ne pretjerivati s količinom! Rezimirajmo – bronzer treba učiniti da izgledaš prirodno-preplanulo, dok rumenilo isključivo služi kako bi obrazima vratilo zdravu, rumenu boju.

Dakle, koji je tvoj izbor? Bronzer ili rumenilo?

Pročitaj još: Osvoji ljeto uz najljepše nijanse lakova za nokte!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Blush of Paradise

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Bronze to Paradise

  Naručite odmah
 • Lancôme Blush Subtile

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup California Beamin' Face & Body Bronzer

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, konturiranje, trend , dnevna šminka , ljeto, bronzer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako umanjiti sjaj lica i prikriti pore šminkom?

Dijelimo s tobom savjete i trikove, kako da uz pomoć šminke izbjegneš efekt neželjenog sjaja lica i učiniš pore vizualno manjim ...