Savjeti za nanošenje tuša za početnice

Tuš za oči je jedan od osnovnih dijelova šminke. Pomoću njega oči izgledaju istaknutije, zavodljivije, a trepavice duže i punije. Radi li se o smokey eye  ili cat eye tehnici, tuš za oči je glavni proizvod.

Zato, svaka djevojka treba naučiti kako se pravilno koristi ovaj make-up proizvod. Uz nekoliko stručnih savjeta i malo prakse, naučit ćete nanijeti tuš poput profesionalca, a vaš pogled izgledat će zavodljivije i ljepše.

1. Postoje tri osnovna tipa tuša za oči

 

 


Tuš može biti u obliku olovke, gela ili u tekućem stanju. Svaki od njih ima poseban način nanošenja

Kad se radi o tušu u obliku olovke, jedna od najvećih pogrešaka je nedovoljna oštrina. Kad se olovka redovito oštri, osim što se uklanjaju bakterije koje se nakupljaju od stajanja, postiže se tanka i preciznija linija pri izvlačenju.

Gel se obično nanosi kistom što vam daje mogućnost da same odredite količinu koju ćete nanijeti. Ipak, dok ne izvježbate nanošenje može se dogoditi da nanesete veću količinu gela. Zato olovka pruža veću preciznost. 

Tuš u tekućem stanju najčešće koriste djevojke koje su već ušle u rutinu njegovog nanošenja. S njim se mogu postići idealne linije i oblik koji želite, ali isto tako lako može doći do pogrešaka pri njegovom nanošenju, te vaša šminka može djelovati neuredno. Ova vrsta tuša je za najhrabrije. Ipak, na vama je da odaberete koji od ova tri tuša želite koristiti.

2. Otvorite širom oči

 

 


Pri nanošenju tuša morate si pomagati i rukama. Kako biste postigle veću preciznost, kapke razdvojite palcem i srednjim prstom ruke kako biste jednostavnije izvukle liniju. 

3. Odaberite odgovarajuću boju

 

 


Klasična crna neće uvijek biti odgovarajuća nijansa za vaš make-up, naročito ako se radi o dnevnoj šminki. Smeđa ili svijetlo siva idealne su nijanse koje će vašim očima dati prirodni sjaj i neće djelovati napadno.

Nijanse tuševa trebate birati prema boji očiju, stoga ako imate plave oči, birajte toplije boje poput smeđe ili brončane, jer će dati pravi sjaj vašem pogledu. Ako imate zelene oči, ljubičasta je prava nijansa za vas, a za dame sa smeđim očima idealna je plava nijansa.

Pročitaj više o: Savršen cat eye za svaki oblik očiju​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Super Liner Gel 01 Black

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Super Liner Black

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Color Riche Crayon 101 - Midnight Black

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Superliner perfect slim

Povezane teme: šminka, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, oči , tuš za oči

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči se našminkati kao profesionalni vizažist: podloga i konturiranje

Poslije uvoda u profesionalno šminkanje gdje smo predstavili najosnovnije stvari, nastavljamo s prvom lekcijom...