Savršen smokey eyes za vaš oblik očiju

Smokey eyes jedna je od najpopularnijih metoda šminkanja očiju, ali definitivno nije ista za svaki oblik očiju. Evo par trikova koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz ovakvog načina šminkanja.

Približene oči


Kada su oči vrlo blizu, cilj je stvoriti iluziju udaljenosti.

To ćete dobiti korištenjem svjetlijih boja na unutarnjem dijelu kapka, a tamnijih na vanjskim dijelovima za maksimalan efekt dima!

Najsvijetliju nijansu nanesite u kutove, sivu nijansu na sredinu kapka, a najtamniju na vanjske kutove.
 

Udaljene oči


U ovom slučaju, cilj je stvoriti iluziju da su oči bliže. Ovo se vizualno postiže blendanjem prema unutarnjim kutovima oka, dok se kod približenih očiju to radi prema van. Ako sjenilo stavljate na donji kapak, tamniju crtu vucite sve do suznog kanala, što bliže nosu.

Spušteni kapci

 

Perfect #smokies for the hottest summer nights by #maybellinenewyork !

A video posted by @_mymakeup__ on


Oni nisu razlog za izbjegavanje smokey eyes tehnike. Ali ono što trebate izbjeći je nanošenje tamnog sjenila po cijelom kapku, jer tako možete istaknuti dodatni sloj kože preko prirodnog nabora.

Umjesto toga, koristite srednje tamne nijanse, puno blendajte i koristite puno highlightera za efekt široko otvorenih očiju.

Duboko usađene oči


Cilj je da obrve ne izgledaju previše istaknuto, kako bi oči vizualno povukli naprijed, a kost obrva natrag. Highlighterom i svjetlijim nijansama sjenila “pogurajte“ svoje oči naprijed, izbegavajući pretamne boje. Odlučite se za sedefasta i svijetla sjenila koja vizualno povećavaju oči.

Istaknute oči


Budući da tamne nijanse stvaraju iluziju dubine, možete primijeniti tamnije tonove po cijelom oku, s debelim slojem duž trepavica.

Highlighter se preporučuje nanijeti samo na područje kosti obrve, a tamno sjenilo i na gornju i na donju liniju trepavica.

 

Oči spuštene na vanjskim kutovima


Cilj je vizualno podići kutove sjenčanjem prema gore i u stranu. Poželjno je nanijeti više slojeva maskare i tuš za oči.

 

Oči podignute prema vanjskim kutovima 


Smokey eyes tehnika idealna je za oči podignute prem vanjskim kutovima. Koristite svjetlija sjenila, vizualno otvorite oči olovkom na obrvama i na donjem dijelu kapka.

Pročitaj više o: Pet pravila za korištenje maskare

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Palette Ombre L'Oreal Paris

  • Superstar Superliner L'Oreal Paris

    Naručite odmah
  • Maybelline Rock Nudes

Povezane teme: maskara, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, sjenila za oči , šminka za posebne prigode , oči , tuš za oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeover makeup toaletne torbice: must-have šminka za jesen

Zajedno radimo makeover makeup toaletne torbice i pripremamo je za jesen – korak po korak ...