Savršen tuš za tvoj oblik očiju

Tuševi ostavljaju intenzivni pigment, ali i zahtijevaju veću spretnost prilikom nanošenja, pa ih zato mnogi preskaču tijekom šminkanja. Istina je da se greške s njima teže ispravljaju, ali kad jednom pronađeš pravu tehniku, teško češ ih vratiti na dno svoje makeup torbice. Tekstura tuša je nježna i doslovno klizi preko kapka. A sve što je potrebno je ispratiti naše savjete za odabir onog pravog tuša za tvoj oblik očiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Vrste tuševa

Ovisno o tome kakav efekt želiš postići i koliko ti je mirna ruka, možeš birati između tekućeg tuša, flomaster tuša i gel tuša. Tekući će ti osigurati dramatičan finish, takozvani flomaster tuš je sjajan kad si u žurbi, a gel tuš je savršen za smokey eye.

S tekućim tušem možeš izvući vrlo tanku, ujednačenu i preciznu liniju duž kapka. Njega uglavnom biraju oni koji su se jako izvješitili u nanošenju tuša.

Ne brini, ako tvoja vještina nije na zavidnoj razini, a uz to imaš malo vremena za šminkanje, jer najčišću i najbržu liniju možeš izvući flomaster tušem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Ako dobro vladaš četkicom i znaš procijeniti koja količina proizvoda ti je potrebna, preporučamo ti da koristiš gel tuš. On savršeno zaokružuje svaki smokey eye, osigurava neodoljiv i smjeli pogled, ne razmazuje se nakon nanošenja, a tekstura i četkica pružaju savršenu preciznost i lakoću pokreta.

Tuš za tvoj oblik očiju

Svi dobro znamo da o vještini šminkanja očiju najčešće ovisi cjelokupni look, a pogotovo sad kad su nam oči više nego ikada u centru pažnje. Da, baš ova jedna odgovarajuće izvučena linija tuša na kapku odlučuje hoćeš li izgledati dramatično, zavodljivo, misteriozno ili odvažno.

Ne zaboravi, osim vještine i oblik oka određuje „sudbinu“ tvog šminkanja. Pa, bez obzira na trendove, postoje univerzalna pravila kojih se moraš pridržavati kada je riječ o korištenju tuša, i ona se prije svega tiču oblika očiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Krupne oči

Poželjno je učiniti da izgledaju duže, zato nanesi tuš na gornji kapak, i iznad gornjeg kuta iscrtaj liniju dugu otprilike jedan centimetar.

Sitne oči

Koncentriraj se na vanjski kut oka i liniju produži i nakon završetka trepavica, a zatim je uvij prema gore. Cat eye look je savršen za one sa sitnim očima.

Uvučene oči

U ovom slučaju kost ispod obrva je uglavnom izbočena. Tuš nanesi što je više moguće uz rub trepavica, jer će ti debela linija pomoći u „izvlačenju“ kapka.

Spušteni kapci

U ovom slučaju, gornji kapak ima višak kože koji čini da oči izgledaju manje. Koristi najtamniji mogući tuš i iscrtaj široku liniju duž gornjeg ruba kapka i inzistiraj na što većem volumenu trepavica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Oblik badema

Počni iscrtavati liniju na gornjem kapku i idi prema unutarnjem kutu. Produži liniju prema vanjskom kutu i tu se zaustavi.

Široko razmaknute oči

Stvaranje iluzije da je razmak manji nego što zapravo je postiže se povlačenjem tanke linije uz gurnji rub oka, cijelom dužinom od unutarnje prema vanjskoj strani. Olovkom za oči na donjem kapku povuci liniju, ali samo jednu trećinu od ukupne dužine oka. Maskaru uvijek maži prema nosu, nikako prema vanjskim kutevima.

Oči koje su blizu

U ovom slučaju naglasi vanjski kut oka, i to od sredine zjenice prema vanjskom kutu (uz gornje i donje trepavice), napravi i zavijeni luk na vanjskom rubu (Cat eye). U unutarnji kut oka nanesi bijelu olovku za oči.

Jesi li ti vješta u nanošenju tuša? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Što je i čemu služi primer za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Epic Ink Liner

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Master Precise

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Eyeliner

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Gold Mirage Duo Eyeliner

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Naručite odmah
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Naručite odmah
 • YSL Couture

  Naručite odmah

Povezane teme: tuš, dnevna šminka, večernja šminka, tuš za oči , YSL, nyx, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izabrati svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Ljeto je vrijeme za popularne glazbene festivale, otkrivamo koji makeup look izabrati kako bi bila primijećena i u trendu ...