Savršen tuš za vaš oblik očiju

Ove sezone, na revijama najvećih svjetskih kreatora tuš za oči jednostavno dominira, zato nećemo pretjerati ako kažemo da su dramatični momenti na licima manekenki, rame uz rame s kreacijama koje nose.

Neki od modnih kreatora podigli su standard u nanošenju tuša izvlačenjem debelih i zaobljenih crta s obje strane oka. Izrazito jak crni tuš, rezerviran samo za kut oka, vizija je dramatičnosti koju možete vidjeti na mnogim revijama.

Ne zaboravite, oblik oka određuje „sudbinu” vašeg šminkanja

Bez obzira na trendove, postoje univerzalna pravila kojih se morate pridržavati kada je riječ o korištenju tuša za oči i ona se prije svega tiču oblika očiju.

Krupne oči  

Poželjno je učiniti da izgledaju duže, stoga nanesite tuš na gornji kapak i iznad gornjeg kuta iscrtajte crtu dugu otprilike jedan centimetar.

Sitne oči 

Koncentrirajte se na vanjski kut oka i crtu produžite i nakon završetka trepavica, a zatim je uvijte prema gore. Cat eye look je savršen za vas.

Uvučeni kapci

U ovom slučaju kost ispod obrva uglavnom je izbočena. Tuš nanesite što je više moguće uz rub trepavica, jer vam debela crta neće pomoći da „izvučete” kapak.

Spušteni kapci

U ovom slučaju, gornji kapak ima višak kože koji čini da oči izgledaju manje. Koristite najtamniji mogući tuš i iscrtajte široku crtu duž gornjeg ruba kapka i inzistirajte na što većem volumenu trepavica.

Oblik badema

Počnite iscrtavati crtu na gornjem kapku i idite prema unutarnjem kutu. Produžite crtu prema vanjskom kutu i tu se zaustavite.

Široko razmaknute oči

Stvorite iluziju da je razmak manji nego što zapravo je – povucite tanku crtu uz gornji rub oka, cijelom dužinom od unutarnje prema vanjskoj strani. Olovkom za oči na donjem kapku povucite crtu, ali samo jednu trećinu od ukupne dužine oka. Maskaru uvijek nanosite prema nosu, a ne prema vanjskim kutovima.

Oči koje su blizu

U ovom slučaju naglasite vanjski kut oka i to od sredine zjenice prema vanjskom kutu (uz gornje i donje trepavice). Napravite i zavijeni luk prema vanjskom rubu (Cat eye). U unutarnji kut oka nanesite bijelu olovku za oči.

 

Pročitajte još o: Neobičan i izazovan eyeliner​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

Povezane teme: tuš

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Znaš li što je to mikropigmentacija?

Namijenjena je uljepšavanju, mijenjanju ili korigiranju specifičnih nepravilnosti lica ili tijela...