Sezona čestitanja i poljubaca: trajni ruž za usne kao spas

Blagdani nam stižu! A s njima i malo pratećeg stresa – što kome pokloniti, gdje ići, što obući… Zato ćemo ti riješiti barem jedno, naizgled nevažno, a zapravo ključno make-up novogodišnje pitanje: kako učiniti da trajni ruž za usne ostane na tvojim usnama cijelu večer i odoli svim tim silnim poljupcima?

Sezona čestitanja i poljubaca: trajni ruž za usne kao spas

Uz malo pripreme i nakon primjene nekoliko korisnih savjeta, ruž za usne bit će stavka o kojoj nećeš morati razmišljati te noći. Bilo da je tvoj izbor crveni ruž, nude ruž, bordo ruž, ili se osmjeliš staviti crni ruž, želiš dvije stvari:

a) da ostane na mjestu

b) da boja potraje

Ok. Pred tobom je put od 10 koraka do savršeno postojanog ruža za usne:

1. Prije svega - piling

Stavka koju u njezi najčešće preskačemo i sjetimo se tek kad nas hrapave usne same podsjete. Vrijeme je da se ove stavke sjetiš ranije i preduhitriš ljuštenje boje na usnama! Dakle, piling! Preporučljivo ga je napraviti dan ranije kako ne bi iziritirala kožu oko usana. U drogerijama ćeš lako pronaći proizvode koji će dobro obaviti posao, samo je važno birati sitnije čestice, tj. pilinge finije teksture. A možeš ga i sama napraviti kod kuće. Nama je omiljeni super-jednostavni grejp/šećer/med piling. Umjesto grejpa, možeš upotrijebiti limun, a malo kokosovog ulja uvijek je dobra ideja kad je u pitanju njega. Pomiješaj sve sastojke, utrljavaj nježno u usne minut-dva, isperi i piling je gotov.

2. Njega usana – nahrani ih

Sad je pravo vrijeme za dobar, kremasti balzam za usne. Isti je princip kao i s kremama za lice: hladnije vrijeme traži masnije teksture (koje hrane i štite), dok hidratantne ostavi za toplije vrijeme. Jedre usne uvijek su dobra baza za ruž, a dobra njega je ključna!

Sezona čestitanja i poljubaca: trajni ruž za usne kao spas

3. Primer za usne, o da

Upravo su blagdani pravo vrijeme za isprobavanje onoga što si uvijek zaobilazila. Da, primer za usne može imati dvostruku funkciju: njega i podloga. A obje igraju za tebe tj. postojanost i lijep izgled ruža na tvojim usnama.

4. Trajni ruž za usne

To je jasno, ako želiš da ruž za usne potraje, odaberi trajni ruž. To su često matirani ruževi pa ako želiš dodatnu iskru, ponesi sa sobom i glossy sjajilo za usne. Kako bi bile postojane, trajne formule ponekad dodatno isušuju usne pa ih je potrebno povremeno osvježiti nanošenjem balzama za usne. Ako se ipak odlučiš za klasični ruž za usne, važno je napraviti svih 10 koraka koje ti ovdje savjetujemo.

Neki make-up stručnjaci smatraju da intenzivnija boja jamči veću postojanost ruža pa bi možda crveni ruž ili tamnocrveni ruž mogli biti dobar izbor. A to su i blagdanske boje, zar ne? Ako želiš ipak nešto zagasitije, predlažemo ruž za usne boje mesa koji će se savršeno uklopiti u tvoj look, osobito ako želiš naglasiti ostatak šminke.

Sezona čestitanja i poljubaca: trajni ruž za usne kao spas

5. Olovka za usne

Postoje dvije varijante olovke za usne koja ima za cilj zadržati ruž za usne u okvirima usana. Jedna imitira boju ruža, nanosi se na rub usana, a prekriva ružem. Druga varijanta je olovka za usne u boji kože, koja se povlači uz vanjski rub usana dajući im tako svojevrsni vanjski okvir. Stručnjaci kažu da je sprečavanje razlijevanja ruža na ovaj način sigurnije.

6. Utapkavanje

Kad kreneš s nanošenjem ruža, prvo ga na površinu usana utapkaj prstima. Na ovaj način, usne će bolje upiti boju i napraviti dobru bazu za ruž koji slijedi.

7. Kist u ruke

Ako želiš (a želiš) precizno nanijeti ruž za usne, ne preskači ovaj korak! Kist za ruž koristi barem za nanošenje prvog sloja, a ostale možeš nanijeti i izravno na usne.

8. Poljubac

Ovaj stari dobri savjet definitivno funkcionira, a vjerojatno već znaš postupak: naneseš ruž pa poljubiš maramicu. Dobit ćeš ujednačenu i postojanu boju na usnama. Ovo osobito pomaže ako umjesto trajnog ruža za usne ipak odabereš klasični.

Sezona čestitanja i poljubaca: trajni ruž za usne kao spas

9. Ne štedi na boji i slojevima

Zvuči sasvim logično, za trajniji ruž samo nanesi više boje, u više slojeva. Prvi sloj možeš utapkati prstima, drugi sloj nanijeti kistom, a onda i još koji ako procijeniš da je potrebno. Naravno, nemoj pretjerivati s brojem slojeva! Između svakog sloja primjeni savjet pod brojem 8. – prije poljubaca koji slijede, poljubi papirnatu maramicu.

10.  Puder u prahu za kraj

Na kraju dolazi fiksiranje! Na veliki kist nanesi puder u prahu i sasvim ovlaš pređi preko usana. Ako je u pitanju ruž u boji, možeš upotrijebiti i rumenilo. Možeš potražiti i profesionalne make-up fiksatore koji će i ostatak šminke zadržati na mjestu.

Pročitaj još: Zbogom suhe i ispucale usne

Za ovaj izgled preporučujemo

 • YSL Rouge Tatouage Couture

  Naručite odmah
 • Lancôme Matte Shaker Lipstick

  Naručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  Naručite odmah
 • Giorgio Armani Lip Magnet Liquid Lipstick

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, usne, ruž, crveni ruž , mat , zimski make-up, primer

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Otkrij skinimalizam trend u njezi kože

Možda ne znaš što je, ali smo sigurni da si ga već viđala! Bilo na društvenim mrežama, bilo na licima svojih frendica, skinimalizam trend je ono što P...