Sjenila za oči od A do Ž

Toliko veliki izbor različitih boja i tekstura nema gotovo ni jedan makeup proizvod, kao što je to slučaj sa sjenilima. I zato sjenila za oči opravdano spadaju u jedan od omiljenih proizvoda za šminkanje velikog broja žena. A njegova primjena posebno dolazi do izražaja u vrijeme koje je pred nama – vrijeme Božićnih i Novogodišnjih praznika!

Ako misliš da nisi dovoljno vješta u nanošenju sjenila, donosimo ti nekoliko lekcija, pomoću kojih ćeš s ponosom ponijeti titulu “doktora” za sjenila! Potrebno ti je samo malo boje, četkica i dobra volja kako bi istaknula oči na najbolji način i našminkala se za svaku priliku.

Sjenila za oči od A do Ž

Boja sjenila prema boji očiju

Plavim očima pristaju brončana i sedefasta sjenila, kao i boja marelice i narančasta, a svijetloplavim pastelno roza i srebrna.
Djevojke sa zelenim očima su privilegirane same po sebi, pa će lagani dodir ljubičaste ili boje lavande biti više nego dovoljan.
Tamnookim djevojkama pristaju skoro svi tonovi. Zlatna, brončana i zelena su uvijek dobar izbor, ali je ljubičasta pun pogodak.
Smeđe oči su stvorene za smaragdno zelenu, boju šampanjca, zemljane, smeđe i čokoladne tonove, kao i boju šljive.

Cilj uljepšavanja očiju, bez obzira na njihovu boju je da pogled bude zapamćen i iskonski.

Oblik oka određuje stil

Krupne oči - Za razliku od malih, tamna sjenila su apsolutno odgovarajuća za ovaj oblik oka. Koristi mat sjenila i izbjegavaj sedefasta i svjetlucava.
Okrugle oči – Tamne nijanse nanosi u kut oka, prema sljepoočnici, vodeći računa o tome da ne prijeđeš krajnju točku obrva. Oči će na ovaj način djelovati duguljastije.
Blizu postavljene oči - Vizualno povećaj razmak koristeći svijetlo sjenilo od unutarnjeg kuta oka, sve do sredine kapka. A od sredine, prema sljepoočnici nanesi tamnije sjenilo.
Razmaknute oči - Udaljenost smanji kontra postupkom - tamnija u unutarnji kut kapka, svjetlija u vanjski.
Male oči - Izbjegavaj tamna sjenila i kombinacije s više boja kako ne bi još više zatvorila pogled. Koristi svijetle i što prirodnije nijanse, koje će ti omogućiti postizanje što prirodnijeg izgleda.

Svaka vrsta sjenila ima svoju svrhu

Mat sjenila ne sadrže sjaj i daju licu prirodniji izgled. Odlično definiraju oko, a možeš ih koristiti i kao podlogu za druga sjenila. Ako želiš dramatičan look, koristi metalik sjenila.
Sedefasta ili frosted sjenila koja u sebi sadrže obilje šljokica, najviše pristaju mlađim ženama. Na zreloj koži uglavnom samo pojačavaju bore. S druge strane, shimmer sjenila su dobro rješenje za zrelu kožu, jer je sjaj u njima daleko diskretniji, pa nema dodatnog isticanja bora.
Kremasta su najbolja u situacijama kad na kapke želiš nanijeti samo jednu boju. Dok su sjenila u prahu savršena za blendanje različitih boja, izradu prijelaza i postizanje ombre efekta.

Nauči rukovati paletom

Bez obzira na to što se palete sjenila međusobno razlikuju, onu najsvjetliju boju uglavnom koristi kao osnovu - od trepavica do obrva, a sljedeću najsvjetliju nanesi na sam kapak. Srednje tamno sjenilo upotrijebi za konturiranje i predio između obrva i kapka, a ono najtamnije apliciraj tik uz gornji red trepavica.

Postoje različite vrste četkica

Nakon što naučiš izabrati sjenila koja ti najbolje pristaju, potrebno je naučiti i kako ih pravilno nanijeti. Postoji nekoliko vrsta četkica, koje će ti pomoći što lakše savladati tehniku šminkanja očiju.

Klasična četkica služi za bojenje cijelog kapka, najčešće za nanošenje neutralnih sjenila, koja služe kao podloga. Dok su koso rezane četkice idealne za izvlačenje preciznih linija. Pomoću njih ćeš najlakše kreirati cat eye look.
Meke, pufaste četkice su idealne za neutraliziranje oštrih linija između sjenila, točnije za blendanje.
Četkice s kratkim dlačicama su savršene za nanošenje pigmentiranih sjenila.
Prirodne se uglavnom koriste za nanošenje sjenila u prahu, a sintetičke za kremasta sjenila, kao i primer za oči.

Dodatni savjeti:

Blendanje – Ako želiš savršen izgled kapaka, neophodno je savladati ovu tehniku. Ona radi razliku između lošeg, dobrog i besprijekornog makeup-a. Budi kreativna, neutraliziraj oštre linije i radi maštovite prelaze boja.

Primer je obavezan ako želiš osigurati postojanost i jaku pigmentiranost sjenila. Pogotovo je koristan za posebne prilike koje zahtijevaju postojanost šminke tijekom čitavog dana.

Redoslijed šminkanja: Poslije primera, korektora i pudera, šminkanje nastavi nanošenjem sjenila, a ako slučajno pretjeraš s količinom, višak proizvoda jednostavno ukloni pamučnim štapićem za uši ili vaticom i micelarnom vodom.

Pročitaj još: Krema za područje oko očiju: Koju izabrati i kad?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Naručite odmah
 • Urban Decay Naked Cyber

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Pigment Primer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup x La Casa De Papel El Profesor

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Eye Go Wild

  Naručite odmah
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Emotions Nude

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, dnevna šminka, večernja šminka, sjenila za oči , oči , primer, nyx, Maybelline New York, L'Oréal Paris, Urban Decay

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo je jedna od najpopularnijih hidratantnih krema na svijetu! A od nedavno ona je dobila snažno pojačanje idealno za zimske dane

Kultni kozmetički brend Kiehl's poznat je po svojim učinkovitim formulama, a od nedavno na policama je i jedna nova ...