Sjenila za tvoj oblik očiju

Događa li vam se da nanesete nova sjenila za oči koja na vašoj prijateljici savršeno izgledaju, a na vama potpuno drugačije? Vjerojatno ste se pitale što to ona ima a vi ne. Ne brinite, to se događa jer različiti oblici očiju zahtijevaju različite načine šminkanja!

Samo trebate svladati nekoliko osnovnih pravila o tehnikama nanošenja sjenila, ovisno o obliku očiju.

1. Bademaste oči

 

 


Djevojke s bademastim očima mogu biti sretne, jer je ovaj oblik najzahvalniji za šminkanje. Bademaste oči su potpuno simetrične i baš zato je najmanji problem odabrati sjenilo i savršeno se našminkati. Odaberite sjenilo u bež boji i našminkajte oči tako što ćete na vrh kapka nanijeti tamniju nijansu, a na ostatak kapka svjetliju nijansu. Naravno, kao i uvijek boje moraju biti dobro izblendane kako linije između njih ne bi bile vidljive.

2. Okrugle oči

 

 


Djevojkama s okruglim očima savjetujemo izbjegavanje nanošenja sjenila na donje kapke, jer će tako samo dodatno istaknuti okrugli oblik očiju i postići suprotan efekt. Pri nanošenju sjenila trudite se pratiti prirodni oblik oka i liniju kapka. Izbjegavajte „izvlačenje“ sjenila u vrhovima oka. Jednom riječju – cat eye nikako nije za vas!

3. Spušteni kapci

 

 


Ako spadate među djevojke s ovakvim oblikom očiju, savjetujemo vam nanošenje tuša za oči prije sjenila. Nakon toga, na sredinu kapka nanesite sjenilo u nekoj svjetlijoj nijansi i blago razmažite ka vrhu oka. Tako ćete očima dati svježinu i otvoriti pogled.  

Pročitaj više o: Palete sjenila za oči​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York 24 Karat Nudes

  • Maybelline New York Palette Nudes

Povezane teme: šminka, lice, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, sjenila za oči , oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 5: Drogerijske maskare koje odlično rade svoj posao!

Ako ti treba pomoć oko izbora maskare, donosimo ti OVIH pet prijedloga. Jesi li si već isprobala neku?...