Šminka za svečanosti: kako da ti make-up ostane cijele noći na licu

Kako se bliže praznici tako počinje i sezona novogodišnjih, božićnih, školskih i poslovnih zabava. Za ovakve prilike potrebno je da make-up ostane na tvom licu od samog početka dana i kroz dnevne obveze, pa do kraja same svečane prilike. Koje su šanse da ti šminka za svečanosti potraje tijekom cijelog dana i u noći u vrijeme slavlja? Velike, ako budeš primijenila naše make-up savjete!

Šminka za svečanosti: kako da ti make-up ostane cijele noći na licu

Šminka za svečanosti – prilagodi izgled za dnevne obveze koji ćeš lako dopuniti

Tijekom dana nije prikladno da šminka bude slojevita, upadljiva i prenaglašena. Dnevni look bi uvijek trebao biti suptilan, prirodan i nježan. Ali zato postoje proizvodi koje možeš koristiti za dobru bazu, koji će olakšati kasnije dodavanje ostalih preparata i koji će osigurati da cjelokupna šminka ostane na licu koliko god želiš.

Primer je obvezan!

Osnovni proizvod koji već možeš nanijeti na samom početku dana, a koji će ti kasnije puno značiti je primer. Primer je možda i najvažniji sastojak dugotrajne šminke. Maheri svog zanata - profesionalni vizažisti, kunu se u njega i to s razlogom. On nema boju, ali će i tako nevidljiv sjajno zaštititi tvoju kožu i baš on je razlog što ti šminka neće skliznuti i nestati s lica i u dužem vremenskom periodu. On također popunjava i proširene pore, neutralizira bore, prekriva akne i ispucale kapilare.

Šminka za svečanosti kako da ti make-up ostane cijele noći na licu

Korektor ne izostavljaj i obvezno ga ponesi u torbici za kasnije

Sve ono što nisi uspjela neutralizirati uz pomoć primera, prekrij uz pomoć korektora. Utapkavanjem korektora na problematične dijelove, već si odradila pola posla pripreme za težu šminku.

Odgovarajući tekući puder

Puder koji će se sljubiti s tvojom kožom i prilagoditi se tvom tenu savršeno je onaj tekući puder koji ima dugotrajni efekt i koji neće magično nestati s tvog lica u roku od par sati. Stoga ti preporučujemo da kao dio šminke za svečane prilike koristiš postojani mat puder. U ovu grupu pudera spadaju full coverage puderi, čiji je period trajanja i do 24h, od momenta kada ih staviš na svoju kožu. Najbolji tekući puderi i jesu svakako oni puderi koji su dugotrajni i koje ne moraš konstantno popravljati i dodavati tijekom dana, a osobito u sezoni novogodišnjih praznika kada moraju potrajati i kroz dnevni i večernji look. Ovakvi puderi odgovaraju i normalnoj i kombiniranoj i masnoj koži i imaju u svom sastavu sastojke koji umanjuju vidljive znakove umora.

Šminka za svečanosti kako da ti make-up ostane cijele noći na licu

Kako nanijeti full coverage puder?

Za razliku od klasičnih pudera manje prekrivne moći i koji su više za dnevnu uporabu, ovi puderi se drugačije nanose i potrebno je samo jednom istisnuti sadržaj pudera na dlan i ravnomjerno ga nanijeti preko cijelog lica i vrata i to isključivo prstima, a ne uz pomoć kista za šminkanje. Toplina tvojih prstiju će pomoći da se lakše i bolje stopi s tvojom kožom.

Nakon što si nanijela neophodni dio šminke za dnevni izgled, koji će ti savršeno ostati na licu i nakon velikog broja sati, sada ćeš s lakoćom dodati i ostatak šminke kada za to dođe vrijeme.

Šminka za svečanosti kako da ti make-up ostane cijele noći na licu

Šminka za svečanosti –za sjajan izgled na zabavi

Kako bi izgled prilagodila prilici, šminka za svečane prilike bi trebala biti malo pojačana s par dodatnih proizvoda koji će napraviti jasnu promjenu u tvom izgledu.

To znači da bi se trebala osloboditi, prepustiti svojoj mašti i uljepšati svoj izgled korištenjem highlightera, rumenila, sjenila za oči, tuševa i drugih make-up proizvoda po svojoj želji. Zabave su prilike u kojima slobodno možeš pretjerati i sa šljokicama , bojama i intenzitetom.

Šminka za svečanosti kako da ti make-up ostane cijele noći na licu

Iskoristi šminku na pametan način, prepusti se blagdanskoj čaroliji i neka zabava traje cijelu noć!

Pročitaj još: Kako šminka i frizura mogu učiniti da izgledaš mlađe

Za ovaj izgled preporučujemo

 • YSL All Hours Stick

  Naručite odmah
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Naručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Naručite odmah
 • Lancôme Prep And Hydrate Illuminating Make-up Primer

  Naručite odmah
 • Lancôme Prep And Matte Primer

  Naručite odmah
 • Lancôme Fix It Forget It Setting Mist

  Naručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Stick

  Naručite odmah
 • Lancôme Loose Setting Powder Translucent

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, usne, ruž, maskara, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, konturiranje, sjenila za oči , oči , tekući puder , puder , trend , večernja šminka , dnevna šminka , Lancôme , YSL

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se našminkati uz ljetne frizure

Uz nove, ljetne frizure sve je mnogo lakše, zato ti predstavljamo kreacije koje će obilježiti ljeto pred nama....