Šminka za vjenčanje: kako odabrati pravog vizažistu

Vjenčanje je jedan od najvažnijih dana u životu svake djevojke, a sigurno si i ti oduvijek maštala i razmišljala kako će taj važan dan izgledati. Izbor vjenčanice, frizura, šminka za vjenčanje, kao i detalji poput manikure i nakita samo su neki od brojnih problema o kojima mora misliti buduća mladenka.

O ovom danu uveliko maštamo i prije nego što dođe do njega te se često događa da stvorimo sliku o idealnom i čarobnom vjenčanju, poput onih koje gledamo u romantičnim filmovima.

Šminka za vjenčanje: kako odabrati pravog vizažistu

Ipak, kad se taj dan približi, shvaćamo da je pred nama puno posla i da nije baš tako jednostavno organizirati sve onako kako smo zamislili. Tada se često događa da nas euforija oko vjenčanja vrlo brzo napusti, a dobro raspoloženje preraste u stres.

Kako bi izbjegla neugodne situacije i oslobodila se nepotrebne brige, savjetujemo ti da se prepustiš rukama profesionalaca.

Šminka za vjenčanje – savjeti:

Pored vjenčanice, šminka i frizura za vjenčanje su druga najvažnija stavka. A frizeri i vizažisti nam postaju vrlo bitne osobe u tim trenucima. Veliki broj djevojaka često posjećuje frizerske salone te im izbor frizera za najvažniji dan ne predstavlja problem, dok je s vizažistima situacija sasvim drugačija.

Profesionalni makeup nije nešto što prakticiramo tako često te se događa da je vjenčanje prilika da se po prvi put prepustimo vještim rukama makeup stručnjaka. Zato, prije nego što odlučiš kojeg šminkera ćeš odabrati, obrati pažnju na sljedeće:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial) on

Najbitnije je povjerenje

Ono što je najbitnije kod izbora profesionalnog vizažiste je povjerenje. To mora biti osoba kojoj ćeš vjerovati i prepustiti joj se bez straha. Vizažist je osoba koja te mora pažljivo saslušati i posavjetovati što je najbolje za tebe.

Mnoge djevojke griješe jer žele izgledati poput modela i poznatih ličnosti te nerijetko dolaze kod vizažista s njihovim fotografijama i zahtijevaju identičan izgled. Ali kada se pogledaju u ogledalo, shvate da to ipak nije ono što su željele. Zato je vizažist taj koji ti mora objasniti da se šminka mora prilagoditi isključivo tvom obliku i crtama lica, kao i da odabere nijanse i teksturu makeup proizvoda koja će najbolje odgovarati tvom licu.

Šminka za vjenčanje: kako odabrati pravog vizažistu

Šminka za svadbu

Postojanost šminke također je veoma bitna, jer sigurno ne želiš poslije nekoliko sati izgledati kao da nemaš šminku na licu. Svadba je događaj koji traje cijeli dan i tvoje lice mora izgledati besprijekorno do kraja dana. Ne smiješ zaboraviti na fotoaparate koji zahtijevaju dovoljno efektnu šminku, kako bi imala savršene uspomene na ovaj dan. Zato je kvaliteta makeup proizvoda iznimno važna. Prilikom odabira makeup stručnjaka, obavezno se raspitaj koje proizvode koristi, jer su vješte ruke i kvalitetni proizvodi preduvjet za savršen makeup.  

Kako bi bila sigurna da će sve proći bez problema, najbolje bi bilo da nekoliko dana prije svadbe odeš na probno šminkanje i uvjeriš se da si pronašla vizažistu koji će ispuniti sve tvoje želje i zahtjeve.​​

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armani Beauty (@armanibeauty) on

Nadamo se da smo ti barem malo pomogli u odabiru vizažiste i da će tvoja šminka za vjenčanje izgledati baš onako kako si oduvijek zamišljala.

Pročitaj još: Trajna šminka usana: za i protiv

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancôme Matte Shaker Lipstick

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Rose Vanilla 2C

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris x Isabel Marant SHINE Highlighter

  Naručite odmah
 • YSL Tatouage Couture 11

  Naručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Naručite odmah
 • Lancôme Ombre Hypnose Pal Doll

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Age Rewind

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Banana Powder

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, šminka za posebne prigode , večernja šminka , dnevna šminka , vjenčanje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Inovacija: Puder koji hidrira i poboljšava kvalitetu kože

Vjerojatno i ti, bez obzira koji tekući puder koristiš, često voliš "odmoriti kožu” od njega, pa se odlučuješ za cijeli dan bez makeup-a...