Šminkanje za oči sa spuštenim kapcima

Već godinama je šminka jedan od načina kojim se žene služe za prekrivanje različitih nedostataka na svom licu. Tako se mogu prekriti bore, definirati crte lica, postići mlađi izgled... Dame širom svijeta troše ogromne iznose novca na brojne estetske zahvate za „peglanje“ bora oko očiju i podizanje kapaka. No, uz pomoć nekoliko make-up trikova moguće je postići isti efekt. Koji su to trikovi u šminkanju za postizanje efekta liftinga kapaka?

 

Konturiranje pregiba kapka

Ova tehnika, poznata i kao skulpturiranje oka, ima za cilj skrivanje spuštenih kapaka. Uz pomoć odgovarajućeg kista konturiranje oka je vrlo laka tehnika koja daje izuzetan rezultat. Sve što ti je potrebno je vrlo gusti, mekani kist kojim se nanosi proizvod kojim konturiraš. Izbor je velik – od specijalnih make-up proizvoda za konturiranje, preko smeđih sjenila za oči pa sve do bronzera. Kistom nanesi proizvod na pregib kapka u vanjskom kutu oka. Na ovaj način ćeš prekriti spušteni dio kapka, što će otvoriti oči, a pogled učiniti svježim i odmornim.

Akcent na obrvama

Ovo je trik kojim se služe svi poznati vizažisti. Uz pomoć omiljenog korektora, lagano pređi ispod donjeg ruba obrva kako bi ih dodatno istaknula. Na ovaj način ćeš dobiti efekt „podignute obrve“ i otvorenog oka, što licu daje svjež i mladenački izgled.

Bogate trepavice

Tako jednostavno, a efektno, zar ne? Dugačke i guste trepavice naglašavaju pogled i ostavljaju dojam budnog oka, a pritom vješto skrivaju sitne bore oko očiju. Sve što ti je potrebno je kvalitetna maskara za intenzivan volumen, koja ujedno raščešljava svaku trepavicu.

Highlighter

Za highlighter se s razlogom može reći da je najveći saveznik žena u ovoj misiji. On ima moć licu dati zavodljiv mladenački sjaj. Nanesi highlighter na dio iznad jagodica, bradu, vrh nosa i ispod obrva. Možeš ga nanijeti i u unutarnje kutove oka kako bi još više vizualno otvorila pogled.

Pročitajte više o: Savršen cat eye za svaki oblik očiju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Nudes

  • Maybelline New York Master Strobing Stick

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Maskara Colossal Big Shot

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, konturiranje, sjenila za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zašto je ruž za usne u olovci najveći makeup hit ove jeseni

Sve što si oduvijek željela, sada možeš naći u ružu za usne u olovci...