STAVLJANJE RUMENILA PREMA OBLIKU LICA

Vjerojatno ne želite izgledati kao lutka iz izloga, neprirodno i umjetno. Te crvene loptice na vašim obrazima su možda nekad bile slatke i simpatične, ali sada ih ostavite samo za maskenbal. Rumenilo za lice možete staviti tako što ćete se lagano nasmiješiti i nanijeti ga na jagodice.


#1 IZDUŽENO LICE

Ovaj oblik lica zahtjeva kratak postupak nanošenja rumenila koji je u obliku bumeranga i koji će najljepše pristajati izduženom obliku lica. Nikako, ali nikako nemojte nanositi rumenilo u obliku kruga jer ćete dobiti neprirodan efekt. Trebate se držati ovog osnovnog pravila, jer ovom obliku lica pristaje samo ovakav oblik nanesenog rumenila.

#2 OKRUGLO LICE

Okruglo lice vrlo često prate epiteti da je sitno i malo. Prema tome, pravilno nanošenje rumenila za lice treba pomoći da vizualno izdužite svoje lice. Poznati stručnjaci i vizažisti savjetuju da četkica koju koristite bude lepezastog oblika, a rumenilo trebate nanositi u trapezastom obliku pazeći da ne pređete donji dio jagodica. Na kraju, nanesite malo rumenila i na vašu bradu.

#3 OVALNO LICE

Ovalno lice je oblik lica koji je najbolji za eksperimentiranje s frizurama, ali što se tiče šminkanja, kada se rumenilo nanosi, trebate se pridržavati samo jednog pravila. Rumenilo nanesite radeći kružne pokrete na jagodicama i to na najvišem dijelu jagodične kosti, na onom dijelu koji je najviše udaljen od vašeg lica kada se nasmiješite. Vizažisti preporučuju korištenje četkice za rumenilo srednje veličine.

Pročitaj više o: Nauči biti #selfieready!

#4 ČETVRTASTO LICE

Ovaj oblik lica nekad može nekada imati i malo grublje crte. Zbog toga bi  rumenilo za lice trebalo biti manje upadljivo i bez velikog naglašavanja. Poželjno je nanijeti malo tamnije rumenilo uz viličnu kost, prema licu, s tim da bradu izbjegavate. Vizažisti preporučuju korištenje manje četke za rumenilo.

Za svjetliji ten najbolje nijanse rumenila su roza ili marelica. Maslinastom tenu najbolje pristaju svijetlo ljubičasta rumenila s malo roze, a brinetama i crnkama s maslinastom bojom kože, osim svijetlo ljubičaste, odlično stoji i crvena boja rumenila. Osobe koje imaju srednje taman do taman ten savršeno će izgledati s tamnijom nijansom roze ili sa zagasitom crvenom i narančastom bojom rumenila.

Pročitaj više o: Male tajne velikih majstora: 10 savjeta profesionalnih šminkera koje ćemo obožavati

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infallible Blush Sculpt L'Oreal Paris

  • Studio Heat Maybelline New York

Povezane teme: šminka, lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Paleta sjenila za oči za kompletan makeup

Sigurno znaš osnovna pravila za korištenje palete za oči, pa možemo prijeći i na njene druge namijene, za koje možda nisi znala...