Što je esencija za lice i koja je njena uloga?

Taman kad pomislimo da smo savladali gradivo i naučili što podrazumijeva pravilna skincare rutina, stiže nam beauty novitet koji obećava blistavu i zdravu kožu! Okej, zaintrigirani smo, ali o čemu je zapravo riječ? Ovaj skincare proizvod se zove esencija za lice i predstavlja nezaobilazni korak japanske i korejske njege kože.

Kako bismo ti sačuvali vrijeme i razriješili nedoumice u vezi ovog noviteta, istražili smo što je esencija, kako se koristi i je li za tebe?

Što je esencija za lice?

Što je esencija za lice i koja je njena uloga?

Esencija za lice se najčešće dobiva fermentacijom biljnih ekstrakata, pa je bogata vitaminima, antioksidansima i kiselinama koje njeguju kožu. Na dodir, slična je toniku, dok po rezultatima koje vidimo nakon mjesec dana uporabe, rekli bismo da je u pitanju serum. Međutim, esencija za lice nije ni jedno ni drugo. Ona predstavlja treći korak u rutini njege lica.

Koja je njena uloga?

Hajdemo se podsjetiti jedne pravilne skincare rutine: dvostruko čišćenje lica to jest double cleansing, toniranje, nanošenje seruma nakon kojeg slijedi hidratantna krema i za kraj – SPF zaštita (čitaj: osim u sklopu večernje rutine). Na prvi pogled djeluje potpuno nepotrebno u svoju rutinu dodavati i esenciju za lice, zar ne? Međutim, esencija predstavlja važnu sponu između tonika i seruma za lice koja djeluje poput boostera. To znači da esencija za lice poboljšava učinak seruma i krema na našoj koži, odnosno apsorpciju sljedećih proizvoda u rutini njege. Kao rezultat, koža je umirena, a njena kvaliteta vidljivo poboljšana.

Je li esencija za lice za tebe?

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje, nekoliko nas je koristilo esenciju za lice u sklopu svoje (jutarnje i večernje) skincare rutine punih mjesec dana. Željeli smo vidjeti kakve rezultate daje i možemo li primijetiti napredak na koži. Naš  zaključak je da ako tvoja trenutna skincare rutina ne daje rezultate, esencija za lice može odigrati glavnu ulogu u potpunom preobraženju tvoje kože. Dakle, ona priprema kožu za bolje apsorbiranje ciljanih seruma i proizvoda za hidrataciju koji slijede. To znači da pomaže efektivnost svih drugih proizvoda za njegu, što je definitivno čini vrijednom ulaganja. Vjeruj nam, esencija može postati tvoj omiljeni skincare proizvod!

Naš favorit među esencijama za lice

Zbog njenog jedinstvenog prirodnog mirisa, mi smo odabrali Kiehl’sovu esenciju za lice s feruličnom kiselinom - Ferulic Brew. Naime, inspirirani fitofermentacijom i vrenjem, Kiehl’sovi kemičari su kreirali esenciju u kojoj se Kiehl'sova dugogodišnja ljekarnička znanja i moderna znanost stapaju u efikasnu formulu koja je odlična dopuna bilo koje rutine njege kože.

Ferulična kiselina pomaže koži u obrani od slobodnih radikala uzrokovanih unutrašnjim i vanjskim stresorima, kao što su zagađenje i stres, koji mogu dovesti do vidljivih znakova starenja. Ferulic Brew također sadrži mliječnu kiselinu i skvalan. Formula s ova tri sastojka djeluje na rane znakove starenja i pomaže u jačanju kožne barijere, poboljšanju teksture kože, smanjenju pojave finih linija i povećanju stupnja hidratacije.

Kako se koristi esencija za lice?

Ferulic Brew se može koristiti nakon čišćenja kože, ujutro i navečer. Mi smo se vodili sljedećim instrukcijama:

  • Bočicu promućkati bar 5 puta.
  • Na dlan nanijeti 5 kapljica.
  • Nježno utrljati i zagrijati formulu dlanovima.
  • U 5 poteza prinijeti dlanove na obraze, čelo, nos, bradu i za kraj prekriti dlanovima lice.
     

Rezultati?

Prije svega želimo napomenuti da smo koristili Ferulic Brew esenciju za lice punih mjesec dana, u sklopu jutarnje i večernje skincare rutine. Primijetili smo da se njena formula jako brzo upija, pri čemu poboljšava teksturu i cjelokupan osjećaj kože, povećava blistavost i smanjuje fine linije. Nakon uvođenja esencije kao treći korak rutine, koža lica zaista djeluje dodatno hidratizirano, obnovljeno i dobiva zdrav izgled.

Pročitaj još: Makeup trend studenog: smokey eye bakrene boje

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Kiehl's Ferulic Brew Rejuvenating Facial Essence

    Naručite odmah

Povezane teme: lice, njega , trend , zimski trendovi, Kiehl's, krema za lice, Kiehl's Ferulic Brew, esencija za lice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kakvu šminku trebaš odabrati uz svoj novi preplanuli ten

Osunčana i lijepa koža je svakako najljepša uspomena s ljetovanja. Otkrivamo ti koja šminka najbolje ide uz tvoj preplanuli ten....